Olcsón és biztosan...1.9 TDI
A 161 ezres km óra állást már akkor sem hittem mikor vettem,de mivel mindenki az ilyen álomkilómétert keresi,nem csodálom,h a kereskedők tekerik az órát..az állapota szép volt,az óraállás meg nem érdekel,ezért is vettem meg.
168nál aztán elfáradt a kuplung (ebből szintén rá lehet jönni,h nem annyi a valós km óra állás,mert a kuplungtárcsán a szegecseknek sem volt nyoma,úgy lekopott,amihez 168e km azért elég kevés).Ez 34.000 Ft anyagból megvolt (nem viccelek,valóban ennyibe került a komplett csere --> Harka autósbolt,Győr).
Ezenkívül nagyon sok lengőkar csere volt még,de ez az egész konszernnek a típushibája,előtte is Audim volt,nem csodálkoztam. Viszont ezek is elég olcsón megúszhatók.
Egy állandó hiba viszont volt vele.Az eleje fújva volt,de nem csak karcok,kisebb baleset miatt lehetett.Emiatt valószínűleg a futóművel nem volt minden rendben,ami miatt az a kerékagyat állandóan "elhúzta",az meg a féktárcsát. Ezt képtelen voltam orvosolni,így gyakorlatilag végig az általam használt 80.000 km alatt rázott a fék...
Ezenkívül a klíma néha saját életet élt..ha akarta állíthattam a hőfokot és az levegő keverés intenzitást,ha akarta nem..de mivel nem nagyon szeretem a klímát,csak vészhelyzetben használom,így ez nem zavart.
- - teljes kuplung szett csere (kinyomócsapágy,szerkezet,tárcsa + a nyelestengely végén lévő tűgörgős csapágy + főtengely szimering) 168 e-nél(legalábbis az órában ennyi volt..) = mindez 34.000 Ft-ért!!! (nem vicc,tényleg ennyi volt) - - számtalan lengőkar (mivel a golyóscsapokat csak karral együtt lehet cserélni) = 3 és 10 e Ft között volt darabja
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | Audi 80 1.9 TDI | Következő autója? | A4 2.5 V6 TDI Quattro |