Megbízható, takarékos A4 B5 1,9TDI 110LE
Az autót hosszú keresgélés utána itthon vásároltam. Eredetileg Németországban volt forgalomba helyezve, az első tulajdonos 10 éven keresztül használta, szinte mindig AUDI szervizben szervizeltette. Én 2010-ben 193000km-rel jutottam az autóhoz, jelenleg 230000km van benne.
Az előttem lévő magyar tulajdonosa is gondosan megadott a kocsinak mindent, betartva a gyár által előírtakat.
Számomra az A4 teljesen beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Motorikusan egy nagyon jól megtervezett, alacsony fogyasztású, megbízható és nem utolsó sorban olcsón fenntartható, akár otthon is könnyen szervizelhető autó. A 110LE a magyar utakra illetve útviszonyokra teljesen elegendő.
Az összeszerelés minősége kiváló, 16 év után sem látszik rajta semmiféle kopás, nem zörög semmi benne. Aki teheti, mindenképpen s-line belsőt válasszon, az ülések az alap kivitelhez képest sokkal kényemesebbek.
Sajnos a futómű a magyar utakat nem szereti, a lengőkarok cseréje általános probléma.
Az A4 formája a véleményem szerint egy nagyon jól eltalált design, semmi extra feltűnőség, időtálló megjelenés.
Az átlagfogyasztása nálam 5-5,5l, városban egy kicsit feljebb mászik, de országúton illetve autópályán (130-140 tempónál) 5l körül alakul.
Röviden összefoglalva, az A4 B5 1,9TDI a saját korának egyik legjobban sikerült diesel autója, mind menetteljesítményben, mind fenntartási költségekben.
Aki egy megbízható, alacsony fogyasztású jól összerakott autóra vágyik, annak ez a típus mindenképpen egy jó választás lehet.
A kora miatt azonban a vásárlásnál mindenképpen körültekintően kell eljárni, ugyanis a legtöbb példányt vagy már összetörték vagy széthajtották.
- A kötelező szervízeken kívül: első lengőkar, hátsó teleszkópok, első féktárcsa és fékbetét csere
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1997 |
Teljesítmény | (9) | Km vásárláskor | 193000 |