Megbízható, a német autóipar remeke
Első autóm volt, Mo-i fapados. De lehet emiatt nem volt széthajtva, így a végén a legolcsóbb fenntarthatóságú jármű lett belőle. Gyakorlatilag csak típushibák és a kor hozta elő a hibákat, pedig dinamikusan volt hajtva. Törve nem volt, csak koccanások elöl hátul, mikor ki volt a hunyó. 17 évesen 172ekm-rel újszerű belsővel és külsővel adtam el, jóval átlagára felett. De így is az ára a többi modellhez képest igen kedvező volt, főleg ha az állapotát is belevesszük. Ilyen használt autót kívánok minden embernek, gyakorlatilag az új autóval a kötelező szervizek miatt már több probléma van. Fapados voltához képest kényelmesnek mondható, a motor 1.6 benzines, ezért nem túl dinamikus,de legalább sokat fogyaszt.:) 100km/h felett a motor hang felerősödik, 170-nél erőlködik, de a futómű az maga a csoda, érzetre 250-et is kényelmesen bírna, pedig hátul merevtengelyes volt ez a verzió. Fékek kiválóak, az meg vicc, ha valaki azt írta, h minden működik benne, mert én erre azt kérdezem miért ne működne?? Nem hogy működött, hanem nem is ment tönkre soha semmi benne.
- -futómű, kb 2 évenként egy kar csere (kb 15eFt/alkalom) - -műanyag szívócső elfáradt, elrepedt.(kb 18 eFt) - -kipufogócsonk hegesztés, típus hiba (kb 5eFt) - -motorvezérlő csere (a végén kb 5eFt) - -váltóolaj elfolyás, ez egy szerelés mellékhatása volt(kb 10eFt) - -ABS jeladó elszakadt (kb 15eFt) - - 7 év alatt kb 150e Ft-ot költöttem alkatrészre, munkadíjra összesen. 110ekm alatt, ez kb 1.5 Ft/km.
Botos Autószervíz ÓbudaOlajcsere, csere után folyt az olaj. Nem végeznek precíz munkát. De legalább drágák, saját alkatrészt gyakorlatilag nem vihetsz, a legolcsóbb alkatrészt szerelik be a legjobb minőség áránál drágábban. Alkatrészre, ahogy számoltam, min 100%-os árrést tesznek+a munkadíj. Döntse el mindenki ez mennyire fair, de én nem ajánlom senkinek ezt a helyet.
Ismerős vidék, olyan mint a jó hentes, nem adjuk ki az elérhetőségét. :)
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |