Autók » Audi » A4 (1995-2001)

A4 1,8T 20V tiptronic

Grabovszky,az ezüst nyíl

Korábban céges autóként üzemelt, de ismertük, aki vezette, s márkaszervizben volt végig szervizelve. Ennek megfelelően jó vétel volt (amit utólag is igazolt). Őszintén megmondva imádtam az autót, máig visszasírom. Nagyon ment, s alacsony fordulattól húzott már nagyon, bár azért ha teli volt pakolva lehet érezni, hogy van benne csomag (értsd, jobban kellett a gázt nyomni, nem csak finomkodva). Az automata váltója tökéletes volt. A fogyasztása azért ennyi, mert főleg városban rövid utakra használtam, azt meg egyik autó se szereti. Amúgy 7,5 l/100km-re is le lehetett szorítani a fogyasztását.
Folyamatosan mi is mindig márkaszervizbe hordtuk (Óbudai autójavító), ami lehet, hogy hülyeségnek tűnhet, de bár drágán dolgoztak, cserébe megbízhatóak, segítőkészek, s gyorsak voltak (azóta is oda hordjuk autóinkat, s még nem volt panaszunk, bár tudom van akinek már volt ott problémája). Persze ez nem minden márkaszervizre igaz, egyik baleset után a Leitoldba javították. S mivel karosszéria javítása miatt amúgy is szervizben volt, gondoltuk kitisztíttatjuk velük a légkondit is… hiba volt, mivel aztán az életbe nem működött rendesen, kb. csak a lábhoz tudta fújni a levegőt, ami egész addig nem volt gond, míg nem párásodott a szélvédő, de ha elkezdett párásodni, akkor jajjj volt, mert mivel oda semmilyen csoda hatására nem fújt levegőt így maradt a jó öreg rongyos megoldás. Mellesleg a középkonzolt rosszul tették helyre, sőt az eredetit el is törték, amiért úgy kellett rimánkodni, hogy ugyan már ha eltörték, akkor ingyen cseréljék már ki ha márkaszerviznek hívják magukat.
A további hibáiról:
Mint az autók tetemes részében ebben is lakott egy kis elektromos szörny, egész pontosan a tolótetőben, ennek hála hol magától kinyílt, hol egyszer csak bezáródott, de a hiba okát senki sem találta (engem meg nem zavart, így nem is foglalkoztam vele)
A szokásos kopó alkatrészeket nem emelem ki, mint fék s lengőkarok. Sajna a lengőkarokat nem erre az utakra találták ki, s elől 5 is volt belőle oldalanként (bár ezek nagyon jótékonyan hatottak a stabilitásra).
A motort két ventilátor hűti, egyik szíjjal, másik elektromos motorral hajtott. Ez utóbbi egyszer bemondta az unalmast, ”szerencsére” mikor dugig volt rakva az autó, s hegyes völgyes vidéken voltunk (Murphy...). Sajna autómentőt kellett hívni, mert abszolút nem hűlt a motor. Egyébként ez volt az egyetlen alkalom, mikor útszélén hagyott :(
A klíma nem akarta a jót amiről fentebb már írtam.
Összességében kényelmes volt, bár nagy családoknak nem ajánlanám, mert hátul igazán szűk tud lenni a hely, ha termetes ember vezeti…Abszolút megérte az árát. Ohh s a tolótető a világ legjobb dolga.

ui.: Remélem még sokáig fog menni, mert még bírja bőven gondos tulaj kezébe...

- Elektromos ventillátor, kopó alkatrészek

Óbudai Autójavító - Mozaik utca

Leitold Kft. - Veres Péter út - inkább no komment.. szarul dolgoznak, de legalább sok ideig, bunkón s drágán

Fenntartási költség (3) Évjárat 1998
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 199549
Előző autója? Következő autója? Audi A4 1,9 tdi multitronic
Verdikt (7.8/10)

Audi A4 1995 (1999 - 2001)