Galvanizált szomjaska
A ugyancsak a népítéletben szereplő matiz utóda volt, időközben megházasodtam és szükség volt egy nagyobb családibb kocsira. Először 3-as Golf Variantra gondoltam, de sajnos mindegyik rozsdafészek volt amit láttam, keresés közben pillantottam meg ezt, és hamarosan el is döntöttük legyen Audi, kicsit még felpótoljuk azt a pénzt.
A legelső próbaúton nem tűnt fel (pláne Matiz után...) de másnap éreztem, hogy ez azért nem akarja éreztetni azt a 125 lóerőt. Kiderült, hogy jó egy éve állt a kocsi, de levegő és benzinszűrő, majd olaj és gyertyacsere után életre kelt. Vezérműcsere után már mertem neki nyomni is, a gyári 200at (GPS-es mérve) jó benzinnel adja mindig, ilyenkor óra szerint 225-el megy. Ami hátrányára legyen mondva, klíma nélkülit vettem, mondván sebaj, ott a tetőablak, sajnos erre rájöttem hogy sovány vigasz . augusztusi melegben napon hagyva kormánnyal forrasztani lehet és az ülésen a töltöttkáposzta megfőne, és hiába megyek akármilyen sebességgel, nem hűl le a levegő bent, meg a nyitva hagyott tetőablakon keresztül a feleségem egy jól célzó galamb áldozata lett... másik negatívum, hogy szerintem ez a motor kissé alulméretezett a kasztnihoz, kissé lomha, de azért jól gyorsít még 130 nál is, szerintem kissé rövid az áttétel az 5ik fokozatban, 100 nál már 3000-et pörög a motor, és ez a fogyasztásban is látszik, 80-90es tempónál 6 literrel megúszom de ha megtaposom akkor ő is kitapossa a pénztárcám belét, ha sportosan nyomom neki akkor 8-9 alá nem adja. Városban is jó az étvágya, 10 en felül hoz és ha durvulok akor 15 is lesz.
A központizár a mai napig rejtély számomra, hol megy hol nem megy, rengetegszer kivettem ellenőriztem semmi baja, visszateszem megy, másnap megint nem megy. Ugyanez elmondható az immobilizerről is. Az ülések nem valami kényelmesek, elől jó nagy a hely, 185 centimmel nem kell totál hátranyomjam az ülést mint a matizban, de viszont hátul nekem már büntetés hosszú úton.
- Termosztát, stabilizátor szilent, hátsó lengéscsillapító, centrálzár, immobilizer, féltengelycsuklók
helyi kókányműhely, még a lengéscsillapítót se találták, hol kell leszerelni. Persze a csomagtartót szétbelezték...
itthon, sógorral, faterral,
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1995 |