Autók » Audi » A4 (1995-2001)

A4 1.8 20V Quattro

Anyós, hátra be!

A magyar utak miatt a lengőkarokat, szilenteket nem érdemes említeni, ezek nem elromlanak, hanem áldozatul esnek. A motor megbízhatósága csodával határos, 460 ezer magyar(igen!) km alatt semmilyen generál nem kellett, vegyes 9l-rel elmegy quattro létére; olajat tacskót kap 2000km-ként egy litert.A nyomaték alacsony ford. számon kevés- sportmotornak készült- feljebb elegendő, bár elférne egy 6. fokozat, de hát ez ´95-ben szentségtörés lett volna. A kormány hajtási befolyástól mentesen, érezhető erőszükséglettel forog, felújítást nem igényelt, olajat nem folyat.A váltó álom.Röviden, határozottan, pontosan vált, a kuplungszerkezet 300 ezer km óta csere nélküli!!! A futómű megelőzve korát elől-hátul többlengőkaros.Aki még nem próbált nagy sebességgel QUATTRO-VAL KANYARODNI, NEM TUDJA MIT VESZÍT!Az első üléspár kényelmes, a hátsó A4-es szokás szerint vallatópad. Ez időnként jól jöhet: beállítod az első príma sportülést, hátra becsalod,akit nem szeretsz, aztán hajrá quattro! Negyed óra múlva megszánod, akármennyire is utáltad addig. Hibái: a szervízhálózat!!! alpári stílus(bár lenne csak olyan!),olajsejkhez méltó árak, jattos- csókos munkafelvétel,külső-kazahpusztai munkaminőség,heroinista-becsületszavamra megbízhatóság.(DUDÁLJ, HA EGYETÉRTESZ!)Ahol ki van írva, hogy Audi stb.-menekülj magyar! Én Bp-ről 120 km-re hordom a gépet a legkisebb hibával is maszek ismerőshöz, mert csak így vagyok benne biztos, hogy a gyertya bekerült, az olajszűrő cserés és a kesztyűtartóból legalább a pzs-t nem vitték el! Mindenkinek AJÁNLOM az A4 1.8 szívó Quattro-t, sok öröme lesz benne, még egy éltesebb darab megvásárlása után is, csak előre keressen egy szerelőt, aki az autót profi módon karban tartja.NEM A FELLÉPŐ HIBÁK NAGY SZÁMA MIATT, hanem az időszakos szervízekhez. Nálam 7 év alatt nem volt olyan hiba, ami ne várta volna meg az egy- két hónapon belüli szervízt!(Mégis volt egy:Olaszországban hengerfej-tömítés kellett cserélni (a szervíz ingyen intézte a szállást, odavittek,elhoztak a szervízkocsival, egy nap alatt készen volt és így összesen sem fizettem annyit, amit itthon mondtak egy 4 napos határidejű javításra) Összegzésként annyit, hogy jó lenne, ha többen ki mernék próbálni ezt a típust használtként akár és nem félnének a fenntartási költségektől, ami bőven nem éri el egy sehol-nincs-ehhez kategóriás kocsi értékvesztését.

- légtömegmérő, lengőkarok, futóműcsapágy, hengerfejtömítés,szilentek,műszerfal lámpák,fényszórófoncsor,féltegely,fékdugattyú- de könyörgöm! 260 ezer km alatt!!!

Ha hivatalos Audi kiírást látsz-vissza kettőt, padlógáz!Ha nem megy az autód, toldd amíg még tudod, hogy milyen alkatrészek maradtak benne, mert a legkisebb beavatkozás ilyen helyen,és már semmiben sem lehetsz biztos! Ha egyszer mégis bevitted, kiadásnál tapogatsd körbe, hogy legalább ablak legyen benne! Ez elég osztályzat helyett? :))

Fenntartási költség (9) Évjárat 1995
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 200000
Előző autója? Stratus 2.0 LE Következő autója? Már megvan: E55 Amg
Verdikt (6.9/10)

Audi A4 1995 (1999 - 2001)