Autók » Audi » A3 Sportback (2004-2011)

A3 Sportback 1,6 Attraction Tiptronic

Korrekt választás

A kocsi előélete homályos, de törve nem igazán volt (nagyon, mert maximum ennyit tudunk biztosra a festékréted vastagság alapján). Női tulajé lehetett, és feltehetőleg sokáig állt mire rátaláltam.
Előtte 320d BMW (2005 előtti) volt terítéken, de a felszereltség/ár/sérülésmentesség nagyon nem akart összejönni. Miután sikerült kipróbálnom egyet akkor kezdett az A4, A3 vonzóbb lenni mert a belseje sokkal szebb, és valahogy minőségibb benyomást kelt mint a BMW-nek.

Sportos, és elegáns a formája ami nem túl feltűnő, de mégis tekintélyt parancsol. Vegyes a forgalomban a megítélése, pozitív hogy többször engednek be vele a sorba mint az átlag. Amúgy egy nagyon kezes autó, jó vezetni, nagyon könnyű és precíz a kormány, talán a legkönnyebben irányítható az eddig tapasztaltak közül. A futómű nekem kicsit kényelmes, legközelebb a keményebbet választom, és quattrot.

A motor viszont harmatgyenge. Hiányzik a 2.0 Dízel nyomatéka (és fogyasztása). :) 1340 kg-ra a kis motor automatával nekem szervíz után 7,5 - 9,5 között eszik vegyes használatban ami szerintem eléggé elfogadható.
Automatával csodás városi autó, és igen lejtőn sokszor kell a tiptronic-hoz nyúlni.

Hátul is kényelmes, eddig senki sem nyomorgott, sőt nagyobb autókhoz is lehet viszonyítani a helykínálatot. A csomagtartó is megfelelő méretű.
Kényelmi extrái nagyon kellemes társsá teszik, én csak ajánlani tudom.

- Az előző tulaj nemtörődömsége, hozzánemértése:Hátsó ablakmosó fúvóka.(vízzel higította az ablakmosó folyadékot és az egész vízköves volt) - Pár műanyag betét repedt (szerencsére nyom nélkül javítható volt). - Repedt volt a hűtőmaszk,de szerencsére ebay-en lehet emberei áron alkatrészt találni. (20000Ft szállítással Ausztriából :) ) - - Vásárlás után szervízeltettem 2x (sajnos). - Nem olcsó, de Audi... - Aki olcsó autót szeretne ne prémiummárkát vegyen. - Amit eddig tapasztaltam és más tulajok megosztottak velem az azt mutatja hogy nagyon megbízható kis autó, de szervizelni kell mert nincsenek csodák...

A kötelező dolgokat cserélte vásárláskor. (folyadékok, szűrők, vezérműszíj)Sajnos rengeteg dolgot nem néztek meg amit kértem.

Márkaszervíz Miskolc. Váltóolajcserére vittem, egy hosszú listával távoztam. :DEgy fél nagyszervíz lett a vége, viszonylag korrekt áron, de mindenképp hozzáértő profi módon elvégezve.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2004
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (7.9/10)

Audi A3 Sportback 2004 (2004 - 2007)