Dögös, olajozott villám
Jó tulajdonságai: Nagyon jó zaj- és hőszigetelés, nagyon csendes és az előző autómhoz képest sokkal jobban tartja a hőt. Télen nem hűl ki olyan gyorsan és nyáron nem melegszik fel annyira. Gyönyörű forma és agresszív front rész. Mindenki lehúzódik előle az autópályán, mert ugyanúgy néz ki mint a nagyobb audik. Ez biztonság szempontjából is jó mert nem kell versenyezni, Én senkit sem villogtam le még soha. Az 1.8-as TFSI motor egy álom, nem hajszolva szinte hangtalan, nagy fordulaton kellemes morgós orgánuma van. Bivalyerős, 1500-as fordulattól 250 NM és 4200-ig kitart. A teljesítmény 5000-6200 állandó 160 LE. 8 másodperc alatt gyorsul százra és óra szerint 230-nál még húz (a német autópályán természetesen). A motor már vezérműláncos. Nagyon jó az autó stabilitása és úttartása nagy sebességnél is. Fordulékony és "nagyon simán gurul". Ezt nem tudom jobban kifejezni, de még egy autóban sem éreztem ilyet. Van egy nagyon erős gránitkoporsó érzés amikor az ember vezeti, nagyon merev az egész autó. Semmi nem zörög, nyiszog.
És jöjjön a rossz: A kézifék állandóan beleütközik a kartámaszba, ha le van hajtva, a kézikönyve sok mindenben nem elég részletes és egyértelmű, a bluetooth működését ki kell találni, az ülések nagyon kényelmesek, de nincs egy fikarcnyi oldaltartásuk sem a kanyarban, a futómű rossz uton elég pattogós, az esőérzékelő kicsit öntörvényű de általában jól működik. A váltó nagyon pontos és gyors de picit akad, de ezt betudom annak, hogy még nagyon új. Nem hiba csak szokni kell VW, Seat után hogy minden fordítva működik. (Pl következő számra váltás a cd-n lefelé van, a VW-n felfelé és hasonlók). Összességében egy imádnivaló, erős autó, minőségi anyagokból jól összerakva, pici hibákkal.
- MP3 CD. Először egy idő után nem tudta olvasni a lemezt majd beragadt "CD ERROR SERVICE" felirat kíséretében. Néha napokig nem adta ki. Garanciában cserélték.
Porsche M5 Eddig nagyon készségesek és gyorsak voltak.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Leon | Következő autója? | Még nem tudom talán Audi |