Autók » Audi » A3 Sportback (2004-2011)

A3 Sportback 2.0 TFSI quattro S-tronic

A legkisebb, de a legjobb Audi

Nagyon új még a kocsi, ezért csak elkezdem az ítélkezést. a kocsi egy 200 lóerős 2.0 TFSI motorral van szerelve, ehhez összkerékhajtás, valamint a csodás S-tronic (DSG) váltó. Nem egy szokásos konfiguráció, nem sok fut belőle Magyarországon, valószínű az ára miatt. Ezért az árért már egyel nagyobb is van, de nekem nem a méret a lényeg hanem a technika.

A kocsi Ambition sport felszereltséggel jött, de sportfutómű nélkül. A bluetooth kihangosító szuper, a parkasszisztens szintén.

Mivel egy V.-s Golfból ültem át, van összehasonlítási alapom a két tipussal kapcsolatban. Az A3-t gyakran sznobok golfjának hivják, illetve bőszen állitják hogy a Golf/Octavia/Seat Leon stb, Audi A3 ugyanaz a kocsi, és az árkülönbözet csak a 4 karikáért van. Nos, a Golf és az Á3 között annyi a hasonlóság hogy mind a 2-nek 4 kereke van és Németországban készül. Sem az összeszerelés minősége, sem pedig a kezelőszervek sem az egész autó nem összehasonlítható. A golf a maga kategóriájában a legjobb kocsi, de az A3 mindenben rátesz.

Később tovább ítélkezem, addig is gyűjtöm a tapasztalatokat.

- Még semmi

Vörös Autóház Pécs

korrekt Audihoz méltó kiszolgálási szint.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2009
Előző autója? Golf 2.0 TDI Következő autója? Audi
Verdikt (8.2/10)

Audi A3 Sportback 2004 (2004 - 2007)