praktikus, es gazdasagos es nemet
sziasztok. Nemetorszagbol irok.
mivel nem talaltam aktualis audi a3 1,6 diesel ertekelest, ezert en most megprobalok egyet irni. a cikk folyamatosan frissülni fog ujabb tapasztalatokkal.
elözmenyek: eddig egy hyundai I40 kombink volt. soha semmi hiba nemt törtent, ket evet es 70000 km-t hasznaltuk. de eladaskor finanszirozni kellett az ertekveszteseget, kb 1200 eurot. olajcsrekre es gumicserekre kb. 1000 eurot költöttünk. havi szinten: kb 300 euro reszlet, plusz 100 euro kasko, plusz üzemanyag volt a költseg. 5-6 liternel nem fogyasztott többet.
eladas utan probaltam esszerüen valasztani, a havi költsegeket lenyomni, ugy hogy ne kelljen sokat alkudni az auto mereteben es minösegeben.
Összel sok akcio van a piacon, de a reszletek sokat szamitanak: a kötelezö karbantartasi költsegek között hatalmas lehet az elteres.
kb 2 honap internetes kutatas utan döntöttem az audi mellett ket okbol:
1. 170 euro leasing dij evi 20000km-re, ami most realisnak tünik, mert mar nem jarunk annyit haza.
2. akciosan 10 euro a szervizköltseg havonta, amiben minden folyadek es kopo alkatresz benne van:pl:olaj, fek, lampak, stb...
tehat a 2 eves leasing alatt havi 180 euroert lett egy auto 2018-as audim, 3800km-rel. kaptam hozza 2 keszlet gumit vadonatuj alufelnikkel: a teli 16 zoll, a nyari 17 zoll es nem goodride hanem bridgestone gumikkal. negyedevente 280 euro a biztositas ket före, 300 euro önresz.
az autoban van virtualis cockpit, mmi navi, xenon, 10 hangszoro.
amikor elhoztam, tettem egy 610km-es turat, nem fajt a derekam, kenyelmes, nagyon kezre esik minden. a navigaciot szokni kell a tomtom utan, de mivel az aktualis közlekedesre epül a müködese, igy praktikus es nagy a kijelzöje.
nem egy erömü, de jo vezetni.
mivel nem reg ota hasznalom, ezert sok erteket csak közeperteken adtam meg, ezek az idö multaval modosulnak.
kepek szinten jönnek majd.
- meg semmi
audi zentrum eching