"Kis ékszeres doboz"
Nekem az 1973-as, jobbkormányos Chrysler Valiant Town and Country után, maga volt a mennyország.
Igaz, a korábbi 3,8, sor hathoz képest alap 1,6, de isteni. A dinamikával vannak gondok az biztos, de nem S6-ban ülünk. Minek a Suzukihoz hasonlítani ? Azokon már a műanyag embléma is lerohadt már, mikor mi még mindig szeljük az utakat.
193 centis magasságomhoz az ülőlap iszonyat kényelmetlen hosszú távon, de mondhatni, VW-n nevelődtem így szokva vagyok. Az oldaltartás viszont isteni. Sajnos, ha teljesen hátratolom az ülést a 6 éves gyereket is pajszerrel kell mögém befeszegetni.
Digit klíma mmmmmmmmm. Isten királyfi. Imádom szeretem, ragyogóan működik.
Az ablakemelő ( bal első ) rendszeres, visszatérő meghibásodása egy kicsit ( nagyon ) idegesítő.
A fogyasztása ugyancsak nem tartozik a kedvenceim közé. Autóúton 90-100-as tempónál klíma nélkül isteni, de "hűtéssel" és vegyes használat mellett enyhén szólva sok.
Műszerfal világítás már az újabb acélos-kékes, ezüstös fényár, lényegesen jobb, mint a korábbi búgató vörös. Méretei miatt "arra" nem igazán alkamas.
Míg kicsi a család, de főleg hölgyeknek néhány éven keresztül hűséges útitárs. Én lassan 5. éve használom és imádom, szeretem.
- Régóta használom a kicsikét és le kell kopogjam, de szinte csak a kötelező szervízekre hordom. Az alapjárat nálam is ugrálni szokott. Ezt a szervízben azzal magyarázták, hogy az égés során a szívotorokban lerakodó korom ami ezt a jelenséget előidézi és egy alapos, vegyszeres tisztítás után ez abba is marad. Vigyázz !!! Nem azonnal, de 3-7 napon belül teljesen megszűnik és lehetőleg szervízben, szakemberrel végeztessük el. Bizonyos időközönként a bal elsől ablakemelő nem működik hónapokig, aztán varázsütésre megszűnik ( ??? ).
- Előfordulhat, hogy a motorhő érzékelő kapcsoló ( szervízben ezt mondták ) is meghibásodik. Ilyenkor a fordulatszám, akár álló helyzetben is felugrik 3-4 500-as fordulatra. Ilyenkor szakműhely és csere. No para !!!
- Olaj esetében a Castrol GTX Magnatec 10W-40-et ajánlom. Bazi drága, de szereti a kicsike.
Semmi esetre sem ajánlom a magyarországi szakszervízeket. Ezúton is elnézésüket kérem, de trehány munkát végeznek és kilopják az ember szemét, továbbá nem lehetünk biztosak benne, hogy mit tesznek az autóba. Szerződött Castrol helyett, Carrier Botond. Vicces, de ez már nem az öreg bogár.
Helyette javaslom a peremkerületekben régóta működő autószerelő mestereket, ahol esetenként még ott is lehet az ember a műhelyben az akció közben. Nem árt ha a műhely falán ott díszeleg a szeretett embléma.
Példa: Dunántúli városban lévő VW szakműhely, Audi A4, egyszerű olajcsere. Főnök sajnálkozva: -sajnos csak 2 hét múlva, annyira tele vagyunk. Azért megyek vele egy kört. Próbaút után: - olajcsere ok, de a kuplungot is ki kellene cserélni. Női vezetőnk: - Át a határon a sógorokhoz, első VW/Audi szakszervíz: - Ékes németséggel: Megoldható az olajcsere, de sajnos 1 órát várni kellene. Kein problem. Ő is megy egy kört. Visszatérve: - A kuplungnak semmi baja.
Műhelybe itt sem lehet bemenni, de a bizalom növelése érdekében a csomagtartóban fellelhető azon alkatrészek doboza ( természetesen üresen ) amelyek a csere okán az autóba kerültek ( olaj, olajszűrő, légszűrő, pollenszűrő stb. )
Így is lehet, nem ?
Nincs, minek ha már van egy öreg róka, akihez 15 éve hordom az autókat és semmi gond.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | Valiant Town and Country Ute | Következő autója? | Volkswagen vagy Audi, esetleg Toyota |
Verdikt | (6.4/10) |