Kicsi Kedvenc..
Több mint egy éve vásároltam. A régi kocsinkat mindenképp cserélni kellett. Igazából nem is ezt akartam megvenni. Csak a párom unszolt, hogy próbáljuk ki. Az első próbaút után már nem volt kérdés - szerelem első látásra.
Tekintélyt parancsoló jószág, sportos megjelenéssel. Pedig hát... nem mai gyerek.
Hosszú távon kényelmes utitárs. Maximálisan megbízható márka, soha nem hagyott cserben.
Kisebb-nagyobb problémák: jobb oldali ablakemelő, hátsó ablaktörlő-motor, de még a márkakereskedés kiküszöbölte a hibákat mielőtt elhoztam volna, ez engem nem érintett.
Ami sajnos csúnya hiba: az ajtók díszlécei alatt megjelentek az oxidálódás jelei, kis rozsdafoltok a felhólyagosodott festék alatt (talán a téli sózás, nem mosták le rendesen, ki tudja?) Ezt egyszerre kijavítottuk, kijavíttattuk (csiszolás, drótkefe, alapozó, alvázvédelem), így még elkerülhető lett a komolyabb beavatkozás. A fujás és fényezés után olyan, mint újkorában (6e Ft/ajtó).
Én úgy gondolom, hogy egy autót ha megfelelően szervízelünk és mindig "megadjuk neki azt ami jár"-meghálálja. Költeni kell rá persze, azt ne képzelje senki, hogy egy fillér nélkül kiszolgál egy használt, de egy új autó sem!!
Két csere közt az olajat kell utántölteni, kb. 1 litert, ami még bőven elmarad a gyártó által megadott mennyiségtől - meg hát a megtett km. A fogyasztása városon kívül 7, városban 7,5-8l.
A közúti közlekedésben az 1.6-os motor jól teljesít, bár a igazából 100 km/h felett lehet érezni, hogy keményebben gyorsul. Ha 140-nél lépsz a gázra még mindig érezhetően húz verda.
Vigyázok rá, nem gyilkolom. Még sokáig meg lesz, talán meg is marad egy másik mellett..
- Nagyszervíz: féktárcsák, fékbetétek, vezérműszíj, -feszítők, vízpumpa cseréje. Olajcserével együtt kb.: 100000 Ft.
sk.
sk.