Autók » Audi » A3 (1996-2003)

A3 1.6

Fiatalságom autója!

Hát úgy mondanám ez volt az én fiatalságom autója! 20 évesen vettem és 26 évesen adtam el, de csak azért hogy egy nagyobb audit vegyek, amit megkövetelt a kis családom gyarapodása! :D

Elötte 0km-es corollám volt 3 évig, ezt pedig használtam vettem. Ég és föld volt a külömbség. Úgy kényelemben mint érzésben. Mikor megvettem 3 millát fizettem érte, de az emberek úgy néztek rám mint egy félistenre (én se értettem), aztán rakattam bele xenont, és ha kimentem az autópályára, hipp-hopp mindenki lement elölem. Persze lehet(ne) suzukival is 170-nel menni, no de a pályán senki nem törödik veled. Ezzel a kis jószággal ha megközelítettem egy s mercit, már alig várta hogy lemejen elölem... söt a kissebb autók meg szinte a leáló sávig húzodtak le... ;) Szóval úgymond a kocsi "tisztelve" van ( meg talán a benneülö is).

Ami egy ilyen kategóriás autóban jó, az az autómata klima (enélkül már nem is érdemes autót venni), és amit még nagyon tudtam értékelni, az az elektronikus gázadás (gázpedál). Ezzel a kis segítséggel sokkal könnyebb váltani, és szinte lefulladni sem lehet vele.

Annak ellenére hogy a fentartása nem kevés, a szervíz relatíve drága, én nagyon-nagyon szerettem a kis "Ódit". Egyszerüen kiszolgál! Ennyi! Érezni hogy érted van, bár néha elvárja hogy ápold. Én szerelmes is lettem a márkába, most veszem meg az a4-esemet, és szinte látom a lelki szemeim elött magam amint 2012-ben kigördülök valahonnan az A6-osommal... ;))

Talán még annyit elmondanék hogy a kocsit 5 ször törték fel!!! Persze a zene miatt... meg egyszer egy laptopot is találtak benne... de hát ez az én hibám

- vízpumpa 50000-nél, váltó kulissza 120.000-nél , valami trafó izé 140000-nél, talán volt még valami apróság is... ja télen kerregett az önindító (nem tudták megjavítani, egy új meg 100e lett vola, szóval kerregett... ;))

magán emberhez vittem, megjavította ha kellet.

porche pest.

egyszer odavittem, megjavították, majd kifizettem a szerelés árát... és soha többet nem mentem oda!

Fenntartási költség (8) Évjárat 1997
Előző autója? corolla Következő autója? a4