Lomha lepke
kb. 3 hónapja vettem a szekeret 159.000 km-el( szerintem ez nem valós ). Már a vásárlásnál látható volt, hogy nem költöttek rá túl sokat. Viszont a "gazda" annyira olcsón adta, hogy még így is megérte. ( 600.000 ) A motor csattogott, ezért megbonottuk ez igazolta, hogy nem figyeltek rá. Vezérlés elállítva, 4 ékes hengerfej alatt 2 ékes tömítés... Hiába hajtották nem tudtak benne komolyabb kárt tenni. A motor rendbeszedése 100.000 volt mindenestől. Azóta szépen csendben duruzsol és még a környezetet sem szennyezi túlzottan. A szilentezés azért volt drága, mert a teljes hidakat le kell bontani ( Ez kellemetlen tervezési malőr ) egy-egy szilent csere miatt. A bódé és a belső tér hibátlan, erről nem tudok többet írni. Hatalmas hely van benne akár 5 ember is kényelmesen elfér. Elől szinte fotelok vannak, és a 185 cm-es magasságommal majdnem teljesen előre kell húznom az ülést, hogy a pedálokat elérjem. A csomagtér sajnos itt is lapos.
A motorja ( 81 LE ) nem egy versenyautóé, de mégis kellemes meglepetést okozott amikor megkergettem. Viszont a hegymenet nem a kedvence. A nagyobb emelkedőkhöz már muszály a váltót is használni.
Az átlag fogyasztása igen baráti: 5,5-6 l/100 km. Hozzáteszem nem vagyok egy száguldozó típus és inkább a fogyasztást részesítem előnybe, mint az esztelen rohanást és a kocsi fölösleges nyúzását.
- teljes szilentezés egyedi gyártású szilentekke ( 26.000 anyag + 30.000 szerelés ), hengerfej felújítás( 40.000 ), alsó kormányösszekötő gömbfejek ( 8.600 ) ablaktörlő kapcsoló beállítása ( még beteg ), tetőablak ( még beteg )
Szilentezés: Bp. XIX. ker. Pákozd u. ( nem olcsó, de korrekt munka igazi öreg szakiktól )
motor: ismerős szerelte a gépműhely kivételével.
Motor beállítás: Bp. IX. ker. Soroksári út 164. Nagyon értik a dolgukat!!!
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1992 |
Előző autója? | CLIO 1,5 dci 100 LE | Következő autója? | Ez marad még egy jó ideig, de esélyes az AUDI |
Verdikt | (7.4/10) |