Autók » Audi » 80 (1991-1996)

80 Avant 1,9 TDI

Felülmúlhatatlan ipari csoda: AZ AUTÓ

Először is azzal kezdeném, hogy nem kifejezetten ezt az autót kerestem hanem adott volt egy elképzelésem a motorról (VW 1.9 TDI) és e köré próbáltam meg autót nézni.Anyagilag is be voltam korlátozva kb.1,5 millió±100ezer.Keresgéltem: Ventók, Golf kombik, Seatok után sikerült ráakadnom erre a 80-as Avantra és e mellett kötöttem ki.Azt mondhatom szerencsémre.Sokkal kényelmesebb, minőségibb anyagok és összeszerelés mint az előbb említett gépek.1993-as de a korát nem igazán tudja megállapítani senki.Igaz rendben van tartva, mosás és polírozás megteszi a hatást.Ezüstmetál, 16-os kerekekkel, mondhatom (kicsit talán elfogultan) gyönyörű.Sokkal jobban tetszik, karakteresebb, mint az ezt leváltó jellegtelenebb A4.Imádom a formáját, azt, hogy van körülöttem anyag, minden (de komolyan minden) működik 14 év után is.ABS, szervó, elektromos ablakok, központi zár, el. tetőablak, elöl-hátul tárcsafék, gyári ködlámpa elöl-hátul, zöld hővédő üvegezés, a csomagtartó mint egy franciaágy, hát ezek mind benne vannak ebben az öreg járgányban.Természetesen rozsdának nyoma sincs, a motor jóval 200000 fölött is úgy teszi a dolgát ahogy azt kell.Hihetetlen alacsony fogyasztást produkálva, nem is értem, hogyan éri be ennyivel.Olajfogyasztás 0.Nem egy versenygép de ezt tudtam akkor is mielőtt megvásároltam, 90 Le az ennyit tud.Egyébként nincs szégyenkezni valója a motornak sem, pörgetni kell és megy rendesen.A hatalmas masszív karosszéria számára ismeretlen fogalom a csavarodás, nyekergés ezeken a kitűnő magyar utakon.Semmi nem zörög, az utastér hihetetlenül le van szigetelve.Plüss még a csomagtartó is.A kipuff.végek gyárilag krómozott vagy valami kóranyag nem tudom de eredeti pompájában csillog,ezt is szeretem.Megbízhatóan teszi a dolgát, semmi probléma vele.Olajcsere és a szokásos sallangok.Még sokáig tervezem hajtani, hisz mért adnám el ha tökéletes.Ez AZ AUTÓ nagybetűvel!

- Futómű alkatrészek az utaknak nem nevezhető valamik miatt,
- hengerfejtömítés, 4db izzítógyertya

Mandl autószervíz Mezőörs