Audi feeling-feeling Audi!
Anno még "normál" TDi Audi 80 -ommal is elégedett voltam és azóta is vágytam egy ilyen kabrióra. Sajnos TDi-t jó áron csak sok kilométerrel lehet venni, de ez ennek a motornak szinte csak bejáratás. Végsebességén érezni a súlytöbbletet (1475kg), de amúgy a nyomaték boldogul a kabrióval is, nem is beszélve az alacsony fogyasztásról!:)
Van, akinek kabrió csak benzinesben jó, a jó zajszigetelésnek köszönhetően az Audiban teljesen kabrióbarát ez a motor.
A sok km ellenére is tökéletes a futómű (Németországból hoztam a kocsit, ott mások az útviszonyok), minőségi az összeszerelés, zörejmentes az utastér és többek szerint nagyon szép a klasszikus vonalvezetés. A tető automatikusan egy zárt rekeszbe záródik, így a csomagtér mérete állandó (és használható méretű!).
A szélfogó egy fontos extra, segítségével akár 130 felett is nagyobb huzat nélkül lehet autózni. A karosszéria merevsége meggyőző, pár csukott autó is örülne ilyen szilárdságnak.
A klíma kell egy kabrióban is, szerencsére volt is benne. Ami még hiányzott, az a könyöktámasz.
Ezen kívül csak a kabriók általános magyarországi hátrány jellemző rá, mégpedig az irigység. Amúgy egy jól összerakott, átgondolt, megbízható, kényelmes, igazi feeling-autó!
- Csomagtér ajtó vezeték-köteg (megjavítottam), turbo nyomásszabályzó szelep (bontott, 6000)
Saját, márkafüggetlen szerelőm
Saját, VW-Audi szerelőm
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | Toledo 1.9 TDI (110LE) | Következő autója? | Audi A4 Avant 1.9 PD TDI Aut. |
Verdikt | (7.1/10) |