Autók » Audi » 80 (1978-1986)

80 1.6 d

Jó puding a haladás technikája

hatalmas autó mind küls? mint bels?leg ! bár a mia audik azért már nagyobbak de csak küls?re ! fotel üléseke elöl hátúl mai lu xusautókat megszégyenít? hely és csomagtartó ! belül közp. zár riasztó zöld hövéd? üveg gyönyör? igényes plüss belsö korához képest nagyon min?ségi anyagok és összerakás, könnyen vezethet?, jó szervó kormány és fék , hátúl sajnos nincs fejtámla ami kár. alapjáraton meleg motorral halk menetközben is kb 130 ig ( mindenki meglep?dik hogy mennyire halk ) bár alapjáraton hidegben hangos de ez pár másodperc múlva elmúlik ! rezonanciája minimális mai kissebb dieselekéhez hasonló (PL thalia diesel ) bár hidegben er?ssebb de a motor melegedésének arányban csökken ! fogyaszt ás 5-5.5 orsz. úton 4.3 liter ! végsebesség kb 150 ami a mai audikhoz kéopest nem sok de a mai kisebb dieselekhez hasonló ! gyorsulása nem egy s8 as de nem is eg y 200d merci. rozsda csak ott jelent meg ah ahol tört mer t az nem megfelelöen lett helyreállítva ! amúgy mai napig szeretem megbízhatónak találom soha 1* hagyott cserben akkor is azért mert a gázolajszür?je annyire el volt dugúlva hogy nem ment át rajta egy csepp gázolaj sem ! érdemes olajcserékor minden szür?t kicserélni benne és érdemes jó olajat tenni bele MIN 10w-40 syn olajat igy nem fogy bel?le kb 2500 km ként kell utánna tölteni . télen is beindúl 3 tekerés utánn ha jóaz aksi . -16c fok alatt picit dadog pár másodperc ig ekkor érdemes min gázt adni neki de szerintem ez azért van mert kellene már 4 új gyertya: szerintem ez egy hatalmas és nagyon kényelmes megbízható kocsi , remélem még ennyit le tudok vele menni , köv autóm is audi lesz !

- önindító 2* egyszer a generátor ékszíjja elszakadt , 230000 km nél a fötengelyszimering nél olalyfolyás riasztó letíltotta az autót , izzítógyertya csere , a km mér? megállt . els? jobb csapágycsere , kuplunjavítás miutánn egy megpakolt ford tranzitot 100 km át húztam , 4 új lengés csillapító

ismer?s szerel?

Fenntartási költség (10) Évjárat 1984