Ezüstnyíl (komótos cirkáló)
19 éves volt a drága amikor 250.000,-Ft-ért vásároltam (ennyiért egy 10-éves Lada Szamarát vásárolhattam volna). Első autóm, csak magasztalni tudom, ha ma is gyártanák, az autógyárak 10 évre bezárhatnának. Megjártam vele Ausztriát, Szlovákiát, soha sehol nem hagyott cserben. Nem vicc, a -17 fokban is pöccre indul, hihetetlen tágas mind a belseje, mind a csomagtartója (507 liter), 5 felnőtt 1 heti cuccal OK. A karosszérián, alvázon rozsdának semmi jele (kivéve a bal hátsó sárvédő, amely egy koccanás miatt megsérült és a mai napig nem lett kijavítva). A csomagtér nyílása lehetne nagyobb. Alacsony önsúlya miatt (930 kg) a 40 KW-os motor elfogadhatóan mozgatja, a vége 130 km/óra. Virtuskodni nem szabad vele, előzni csak lendületből. Összefoglalva egy rendkívüli alacsony fenntartási költségű, megbízható AUTÓ, biztos vagyok benne, hogy a ma gyártott autók 24 év múlva sehol sem lesznek.
- Jobb hátsó külső ajtókilincs 3-szor (elb...ott találmány, 4 db teleszkóp (24.000,-Ft), 2 db első ülés (a régi nagyon szét volt 3.000,-Ft/db VW Golf III.), üzemanyagszűrő 1.200,-Ft), 4 db izzítógyertya 900,-Ft/darab), kilométer számláló nem mér (egy kis ragasztó+2 óra barkács), hűtőfolyadék szivárgása miatt párásodó szélvédő fűtés kezdete esetén.
Keresztfater
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1984 |