Kényelmes, takarékos zászlóshajó
2005. áprilisában vásároltam ezt a Safhauzent. :-)
Kicsit le volt hervadva, mivel keresked?nél volt és el?tte taxiztak vele..
De mivel klímás volt és a kaszni is igen jó állapotban van, még a mai napig is úgy gondolom, hogy megérte!
Megvétel után gyanús volt, hogy megy mint a barom és kicsit füstöl, ezért elvittem az adagolót és a porlasztócsúcsokat beállíttatni (10 E Ft). Ezután kicsit eszrevehet?bb volt, hogy már nem megy annyira (de még így sincs rá panasz) és a reggeli indítás után sem csörög annyira a motor.
A fogyasztás meg magáért beszél: csurig tankolás után mentem vele vegyesen városban és országúton 700km-t, majd megint csurig raktam és 40 liter ment csak el. (5,7 l/100km) Viszont azt tudni kell, hogy nem siettem sehova.. ;-)
A digit klíma egy rémálom...
Miután fel lett töltve (10 E Ft), jött ugyan a hideg leveg?, de nem lehetett szabályozni, hogy szélvéd?-láb-arc... Mindenhova ment egy kicsit. Köszönet a vákumvezérelt mechanikának, ami már jobblétre szenderült...
Az ki is lett iktatva a fenébe! :-D Egy bovden jön ki a keszty?tartó alól és azzal jobb mint a gyári!
Elektromos ablakok jók, bár nem dolgoznak olyan gyorsan, mint egy új audiban, de müxik.
Központi zár is jó
Ami viszont érdekes: Megvétel után mértünk egy kompressziót a motorban és kicsit ledöbbentünk..
gyári érték 32.
generálozni 27-nél szoktak,
ebben meg 17 van... :-P
viszont pöccre indul, nem eszi az olajat és megy mint állat!
Ez egyedül csak a hidegebb napokon fog majd gondot okozni, amikor a félperces izzítás is kevés lesz, de hol van az még.. ;-)
meg amúgy is meleg garázsban pihen a lelkem.
A generál meg meg lesz 100 E Ft-ból házilag szerelve és akkor megint 10 évig auto lesz, ha nem tovább.. ;-)
- szervó szivattyú, (digit)klíma, Sibeda napfénytet?
otthon szereltük
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1986 |