Autók » Audi » 100 (1982-1990)

100 2,5 TDI

Havanna, a csúcs

Egyszerűen a világ legjobb autója. Kényelmes, megbízható, gyors, takarékos, csak pozitívumokat tudok mondani róla. Közel sem annyira szervízigényes, mint a BMW, hozzáértő ember otthon is kicserélheti, amit kell (ez egy-két alkatrész kétévente). Gyorsulás 1-100: 8 mp. Végsebesség: 215 km/h. Utazósebesség: 200 km/h. Motorzaj csak rossz szigetelés esetén van, csak akkor, ha az ember lepadlózza, akkor búg fel a jó öreg öt henger.
Húz, mint az istennyila, 200-nál lehet vele előzni. Belülről nagy, kényelmes, tágas, ergonomikus, minden kézre esik. Nekem kagylóülések voltak benne: gyakran 800 km-t is vezettem egyszerre, egyszer sem fájdult meg benne a hátam. Ajánlom a tempomat használatát, mert amíg használata nélkül 200-nál 9-et eszik, addig tempomattal mindössze 7-et(!!!).

- vezérműszíj 15000 FT
- izzítógyertya 2000 FT/DB

Fenntartási költség (10) Évjárat 1988
Előző autója? 525TDS Következő autója? fecskefarkú A6 2,5TDI 6seb, tempomat
Verdikt (8.9/10)

Audi 100 1982 (1982 - 1990)