Autók » Audi » 100 (1982-1990)

100 2,5 tdi - kis trükkel

Bloody Moby Dick - A Nagy Fehér Rohadék

A Gépjárműnek rajtam kívül két tulaja volt: Mrs Bangó (igen, a mi Margitunk) és egy autókereskedő barátunk (saját, 2. sz. családi autója volt).
A tunyasága miatt a Porsche Hungária ´93-ban rakott bele egy vadiúj 2,5 tdi motort, azóta megy, mint az olajozott istennyila.
Használom terepen is, a vízre érzékeny generátoron kívül minden alkatrésze kitűnően bírja. Orrát alig, olajtekn?t egyáltalán nem lehet odacsapni, hála Monroe-éknak meg a 16"-os felniknek.
Kényelmes, nagy, NAGYON NAGY, olyan amerikaiautós fílingje van, szerencsére a harminclittyós fogyasztás kivételével. A csomagtartó is bődület méretű: kapacitása két felnőtt és egy gyerek, darabolva akár három felnőtt is belefér.
Alapvetően nem gyors (max. 170 kmh, ott 7-7.5 l a fogyasztás), de az iszonyat nyomatéka és a jó úttartása miatt hosszú utakon sokaknak oda lehet vele verni. Az ideális utazótempója 100 és 115 között van, ilyenkor fogyaszt legkevesebbet.
Extrák közül csak az van benne, ami kell: isteni szervó, elektromos ablak, napfénytető, klíma. Slussz-pássz. Más el se romolhat, mert nincs.
Tettem bele egy rohadtnagy akksit a téli hidegindítások esetére.

Egyetlen negatív tulajdonsága, hogy igenis, hagyott már ott, de ez csak némi gányolásszerű javításnak volt köszönhető.

Imádom.

- SZARVÓSZIVATTYÚ (hogyaza...) - bontva 20 killerért zsákbamacska, azóta totál funkci
- jobb első lengőkar
- féltengely-gumiharangok
- szilentek elöl
- generátor (hjába, az Audi nem kétéltű...)

Lassúak. Még anális lassabbak. De szakok és elfogadhatóan szervizelnek.

Fenntartási költség (6) Évjárat 1989
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 200000
Előző autója? Következő autója? Honda Accord
Verdikt (6.4/10)

Audi 100 1982 (1982 - 1990)