A minőség mintaképe
Szeretem,a 80-as,évek német autóit.Véleményem szerint erre az időre kórlátozódott ,amikor a németek ,még jó és tartós kocsikat csináltak.Gondoljunk csak a golfokra ,e-30 as BMW-re,vagy kicsivel elötte a 123-as mercire.És ilyen autó a audi 100-as is.Ekkor még a tartosság volt a fő szempont,ellentétben a mostani csodajárgányokkal.Mert ma mi van?Tele van rakva,mindenféle felesleges vacakkal,ami menetredszerűen elromlik,és lehet vinni a szervízbe vagyonokért.Esőérzékelős ablaktőrlő? Minek.Ha valaki annyira hülye,hogy ha esik az eső,és nem tudja bekapcsolni az ablaktőrlőt,az ne üljön a volánhoz.Persze,tudom nem erről van szó,csak a gyártók ezekkel a parasztvakításokkal tudják jól eladni az autót.A tartosság meg másodlagos.És itt van ,ez a 20-éves audi,a hülyeségek nélkül,millió kilóméterrel az órájában,egy csep rozsda nélkül.És csak megy,és megy.Persze itt is van szervíz,csak itt megvan az egyensúly a használat,és a szervízszámlák összege között.És ez a nem mindegy.Ez a régi 100-as ,még a mai modernek számító autók között is kényelmes,futóműve stabill,és ami a fontos,hogy vas,nem pedig valami aluminium ötvözet.Menetkomforja jó,és ami a lényeg :A magyar útviszonyokat is bírja.ellentétben a mostani új modellekkel.A 2,2-motor,szinte elpusztíthatatlan.Csak legyen benne olaj,és víz.A fogyasztása 8-9 litykó,ami a mai kategóriaazonos új gépeknek is a becsületére válna.És akkor kérdem én,hogy ha ilyen jó ez az autó,akkor miért nem járnak ilyennel sokkal tőbben?Ja kérem,a prestizs!Mert az bizony nincs.Ennél még egy suzuki is menőbb.És mi magyarok,sokat adunk erre.
- Kopó alkatrészek
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1987 |