Autók » Alfa Romeo » Gtv (1994-2005)

Gtv 2.0 TwinSpark

5000töl kezdödik a játék:))))

2008 Február 1.én vettem hosszas nézelődés után. Kedvezményes kiárusítás volt egy kereskedésben London mellett, és 600km-t utaztam érte. Elég leharcolt állapota az árában is megmutatkozott, de motorikusan és szerkezetileg szép állapotban vettem meg.
A motoron kezdésnek vezérműszíjjat, olajat, szűrőket cseréltettem. A felniket kigörögöztettem, lefestettem feketére.
májusban tetem egy Skócia-Magyarország-Párizs-Skócia kört problémamentesen. Azóta átesett még 1x egy olajcserén, müszaki vizsga miatt kapott egy garnitura asszimetrikus mintázatú abroncsot(skócia esős időszakokra tökéletes), jobb oldali lengőkart, a repedt jobb oldali fényszórót kicseréltem.
Néha ,úgy kéthavonta, eljárók vele gyorsulni. A tipust ismerők szerint amit az autó tud azt már sikerült kihozni belöle, késöbb talán kap majd pár extrát(szívó és kipufogó oldali módosításokat).
De az autó igazán a kanyargós utakon, körforgókban
okoz feledhetetlen érzést. Hihetetlenül fogja az utat, és ha nagy nehezen csúszik akkor is majdnem semlegesen és teljesen irányíthatóan teszi.
Az autó 12 éves létére nagyon friss és figyelemfelkeltő külső vonalaival vonza a tekinteteket.
A megbizhatatlanságáról szerintem annyit érdemes elmondani hogy aki nem figyel oda rá, és nem gondozza megfelelően az ír róla olyanokat hogy itt meg ott hagyott az út szélén.
Én megadok neki mindent amit kell, próbálok figyelni a jelentkező
hibákra és ezt azzal hálálja meg hogy hihetetlenül jóérzés mindennap vezetni.
Azok vegyenek GTV-t akik bele tudnak szeretni és megfelelően fenntartani, a hálátlan lestrapálást nem viselik, ilyesmire jobb egy TT, vagy egy astra coupé.

- Jobb első lámpa csere(repedten vettem)
- Lambda szonda csere
- Jobb oldali lengőkar csere(Skóciai kátyúk:( )
- Elektromos antenna
- Elektromos tetőablak motor
- Jobb oldali elktromos ablak(saját magam cseréltem mechanikát)

Ally Mcdonald, Biggar Campsie Garage
Nem specialisták, de ilyet elég nehéz is találni skóciában
viszont korrektek, lebeszélt időpontokat betartják és gyorsak.

Saját magam barátaimmal de csakis a problémásabb vagy nagyon könnyű dolgokat amiket a szerviz vagy csak drágán vagy el se vállal. Pl berohadt, félrekapatott lambda szonda kiszedése, menetének kijavítása, féltengely gumiharang speciális javítása,
kipufogó felujítása. Sajnos az ilyen dolgokra a skótok mindig cserét mondanak. Pl féltengely gumiharang lecsúszása---- féltengely csere. Ez nem az ő hibájuk, a magas óradijjak miatt olcsóbb cserélni fél óra alatt mint 3 órát javítani.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1996
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 200000