Menni megy, csak nem áll meg
Legnagyobb gondom az volt, hogy jobban gyorsult, mint ahogy megállt. (Hogy hol lehetett ezen a fék?) Elmentem vele Krétáig (csak Gr-ben 6000 km-t autóztam), Az Adriát vagy 25 - ször látta. az elektromos rész néha apróságokkal bosszantott. pld: pont a határon romlott el az el ablak kapcsolója (vagy 30km vezeték van benne)
Folyamatos gongoskodást igényelt. Az olasz kempingben egy égőcsere láttán heten jöttek segíteni, mondván olasz autó és majd ők - mámor lett a vége három óra múlva.
- kuplungtárcsák cseréje -előzőleg rosszal szerelték, generátor felújítás - töltővezeték kontakt h., vízpumpa 205e környékén, apróságok( izzók, adagolócsúcsok, kerékcsapágyak)
- Egy alkalommal kiperegtek a h.féltengely csavarjai, a féltengely odaütött a féktárcsának, letört a váltóról a féknyereg, elferdült a tácsa.Tehát nem volt hajtás, sem kézi sem lábfék. A hat csavarból ötöt megtaláltam, a féknyerget levettem, a fémfékcsövet ellapítottam, féltengely vissza és irány haza, (Miskolcra) mindez egy augusztusi éjszaka hajnal egykor, Letenyétől negyven km-re már a horvát oldalon, az erdő közepén. (akkoriban épült az autópálya) Ez már sok volt.
- Update: Ma láttam a kocsit 08.07.18. Már nem használhatták egy ideje, mert sem a színe sem... Szóval 23 éves koráig bírta. Talán egy gondosabb gazdával....
Szereltem és szervizeltem
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1985 |