A szürke "Izomkígyó"
Novanta-ez a 4kerekü csoda 1987-es évjáratú,ha jól tudom akkor a 2-ik gazdájától vettük meg,nagyon rossz és elhanyagolt állapotban!!!Az igazság az h nem az én autóm volt,hanem fateromé,de benne nőttem fel és ápoltam az öreggel,és így imádtam meg az olasz autókat,,,,tudom,tudom,nem az autógyártás remekműve,de egy ilyen autót attól lehet szeretni mert néha-néha bütykölni,szerelgetni kell,nah ettől lesz ez egész olyan kerek és egész,és így nő össze a gazdája az utójával és lesz szerelem :D !!!A család nagy kedvencének számított,pedig volt aztán gtv-től 75-ös 145-ös fiat coupe-ig szinte minden,most pedig lancia y és kappa,de még a mai napig is imádjuk,igaz már nem a mienk,hanem egy közeli ismerősünk vette meg,szerencsére jó kezekbe került és látjuk minden nap(szinte családtag az illető:) )
Igazán a csúcsára akkor jutott az autó,mikor megkapta 164-es 2.5 TD motort és a 156-os bőrülléseket(azt ne kérdezzétek hogyan,de beraktuk:))és mikor olaszországi látogatásomkor egy bontóba szereltem le egy I generációs ghibliről az eredeti felniket ami aztán rákerült,,,,de erre ne térjünk ki,mert ha eszembe jut,könny gyűlik szemem sarkába(egy Maseratit szétbombázva látni,hát szívettépő dolog,,,tudom,tudom,,,érzékeny v ok :D,,,és?:))Belsejéről annyi,h szerintem korához képest igényes és szép,igaz nyikorog egy pár dolog,de már volt szétszedve és nyúzva eleget(törés miatt is)!!!Szerencsére nem a Digitkijelzős 90-es,nah az még egy csuda:)!
Kívülről mit is mondhatnék?,,,Pininfarina "barátom" az elgondolásom szerint fogott 3 gyufásdobozt és addig-addig tologatta,forgatta és rajzolgatta amíg nem jött létre ez a csodaszép kocka gépjármű:).
Futóműve nem rosz,szeretem,de nem az az igazi Alfás,mint ahogy a kolégák is említették előttem.Motorilag egyszerüen kifogástalannak találom,annyi tényleg h bütykölni való,de semmi komoly hiba,,,semmi semmi!!!Egyszerüen oda v ok a Turbóhangért mikor elkezd tölteni és hallom a kis fütyülést,,,,ááááááá nagggggyon király:D!nyomatékos,kisfordulaton is húz mint az ördög,és lehet vele tempót autózni rendesen(meg lett viccelve egy két ember már:D:P)tehát a szíve nagyon a helyén van,és maga az egész autó is!
Megfontos említenem h nem minden útcasarkon látni ilyet,és főleg nem ilyet,hiszen a felnik és szélesítés magáért beszél(Respeckt forever Don Fater-nak :D )
u.i:" Italy Desing- azoknak akik mernek különbözni "
valle46@freemail.hu - erre szeretettel várom a hozzászólásokat,ha van!!!(Msn-akár)
- váltóprobléma előfordult,de ez is inkább szinkronprobléma!
- amivel még gond volt az az elektronika volt,mondjuk nem meglepő,hisz volt szétszedve egy párszor és nagy volt egy időután az összevisszaság:)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1987 |
Előző autója? | 75 | Következő autója? | Maserati ghibli II. |