Alfa 33 - A boxer élvezete mindent felülmúl
Az autó most van nálam, kb fél éve. Eddig ilyen autóm még nem volt. Vezettem már nagyon sok autót, de ez felülmúlja mind. Igaz, 21 éves, de korát meghazudtoló módon megy. A motorján eddig olajkartellt kellett cserélni, és most megy rá egy új kipu rendszer, de csak a jobb ürítés miatt. (1,7-es rendszer megy rá)
1,3-as létére 86 ló morog alatta ami a boxermotornak köszönhető. Ez lényegében azt jelenti, hogy az igen pici súlyát elég komolyan repíti. Pont tegnap gyorsultam le vele egy 1,6-os Ibizát..... Talán ez elárul valamit... (nem ez volt az első 1,4-1,6 os, amit aláztam vele.) A kasztniát sajna már eszi az idő. Az alját már lakatolni kellett. Most a bal hátsó ajtón van egy 20 ft-osnyi rozsda. Ennyi. Nemrég mutattak pár 16-20 éves autót. Nem tudtam, sírjak, vagy nevessek a kasztniukat látván... Azokhoz képest, ez agy új autó.
Csak hogy valami rosszat is mondjak:
Ha hajtom, (márpedig nincs tojás a pedálom alatt) néha megeszi a 10-12-t, de alap esetben, 8-8,5 et eszik.
Összegezve. Messze a legjobb autó, amit életemben vezettem. Aki nem vezetett még 33-ast, az nem tudja, milyen igazi pörgős, jó autót vezetni. Tény, hogy a boxeres alfák, de leginkább a 33-as, semmihez sem hasonlítható. Teljesen más mint egy átlag autó. Aki egyszer kipróbálta, Alfa függővé válik..
- Eddig olajkartellt kellet cserélni, meg egy indexkapcsolót a kormánynál, mert a lányom letörte.
Sulek Béla
Pusztaszabolcs