Autók » Alfa Romeo » 33 (1983-1994)

33 1,3 IE

A legkisebb testvér

Talán ebből a típusból készült a legkevesebb, így Magyarországon is ritka jószág. Ha rendszeresen szervízelik, meghálálja a bizalmat. Tulajdonképpen egyetlen gyenge pontja a fényezése. Vagyis, hogy az nem nagyon van neki. Aki teheti, mindenképpen tartsa garázsban! A motor színvonaláról csak annyit, ezzel is gyártották 1997-ig a 146-osokat. Egy érdekes tulajdonsága, hogy nem nagyon szereti a 95-ös benzint, a 98-assal viszont nagyon jól megy. Ha nem hajtjuk veszettül, akkor 7.5 literrel beéri.
Aki ilyen autóra vágyik, mindenképpen próbáltassa ki olyan emberrel, aki vezetett már hasonlót. Az eredeti gyári alkatrészek többsége drága, de szerencsére sok utángyártott
portéka is ugyanolyan jó. Ha nem volt karambolos az autó, nem kell tartani zörgéstől, csörgéstől, rozsdától, de folyamatosan karban kell tartani. A kényelme átlagos, a csomagtartója viszont meglepően nagy, pláne, ha ledöntjük a hátsó üléstámlákat. A motor jól megkonstruált, az egész autó jól tuningolható, viszont innentől kezdve már csak igazi Alfa őrülteknek lehet esetleg eladni.

- Kuplung munkahenger, fékcsövek, féktárcsa, fékbetétek, ac-pumpa, fordulatszámmérő, kuplungszerkezet, gyújtáskábel, kerékcsapágy, üzemanyagtank + üzemanyagszintmérő, benzincsövek, kézifékbowden, toronycsapágyak, porvédő hüvelyek

Maszek szerelő, pontos, nem drága, eddig minden hibát tökéletesen javított.

Fenntartási költség (7) Évjárat 1994
Előző autója? Fiat Uno 75 IE Következő autója? Toyota Corolla Verso