A nagy sportos olajkályha
Az auto kényelmes,csendes és sportos ugy optikailag mint menetteljesitményileg.Nálam a sokat szidott bosch elektronika sem szarakodik miden müködik a digitklimán át az eleltromosülésig,az elektronikai hibák a törött kókányolt darabokra jelemzöek ezekböl van nálunk böven!Aki ilyen auto vásárlására adja a fejét az feltétlenül nézese meg 1 hozzá ért?vel mert f?leg a dieselböl sok a lehajtott törött vissza tekert kmórás db.A fut?mü sportosan kemény ezért a pesti utakra nem ajálnható,bár oda lassan már semmi sem jó!A kocsi utazoja 150-160 körül van és ehhez 7 literes fogyasztás párosul.a motor felépitése szerintem jó mert pl:nincs vezérmüószij,fogaskerekes vezérlés!a kényes pontot a turbó miatt nagy höterhelésnek kitett aluhengerfejek jelentik mert könnyen repednek emiatt hidegen egyáltalán nem szabad hajtani!rossz hütö rendszerrel nyáron könnyen meglehet fözni a motort ami megint a hengerfejek repedéséhez vezethet.tipus hibának mondják még a válto nyelestengelycsapágy kopását ez nálam mág nem jelentkezett ,viszont a kuplungom zörög amit a tárcsa belsejének a fellazulása okoz a nagy 300nm-es nyomaték miatt!egyébként az auto megbizható bár a nem törödömség talán hamarabb tönkreteszi mint egy mercit, az alkatrész árak sem vésszesek .Összeségében azoknak tudom ajánlani akik 1 nagy kényelmes jó felszerelt autót akarnak olcson és 1 kicsit oda tudnak rá figyelni.
- vizhütö csere 35000 ft,1 db hengerfej csere repedés miatt 100000ft
Németh Mihály Dunakeszi,alfa fiat lancia szerviz.keni-vágja az olasz autokat!
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1996 |
Teljesítmény | (8) | Km vásárláskor | 200000 |