Autók » Alfa Romeo » 159 (2005-2013)

159 1,9JTDm SW

Szeretlek is,meg nem is

16000km-nél kettős lendkerék,kuplung,kuplungszerkezet csere.Klattyog,kotyog,és a csere után sem jó. És az sem vígasztal,hogy a barátom Passatjába 100e km alatt 2x cserélték ugyanezt az alkatrészt.Az egész erőátviteli rész zajos, nem tudok olyan finoman váltani vele,hogy ne kattanjon valami benne.. Persze Gm váltó van benne.. Amit leírtam, azok szerintem kiábrándító dolgok.Mondom ezt úgy,hogy többnyire olasz( alfa) autóim voltak,és eddig meg voltam velük elégedve.Szabad ilyen hibának 7 hónapos korában előjönnie?
Pozitivum: a motor erős,keveset fogyaszt.Kényelmes,jók az anyagok,nem zörög benne semmi.Szóval szeretném szeretni,de a hajtáslánc klattyogása miatt egyenlőre nem tudom.
Szervíz után: kiderült,hogy az erőátviteli rész jó. A kormánymű kotyog. Most ennek a cseréjére várok.Borzasztó,hogy hülyének néznek. Az autóban francia kormánymű van. A váltó német, az Alfa elvileg olasz, én meg egy lüke magyar vagyok,mert csak egy megbízható jó autót szeretnék.Éljen a globalizáció és az Alfa Romeó megbonthatatlan barátsága! Cseréltek kormányművet, szegény pára ugyanazt a hibajelenséget produkálta. Miután ragaszkodtam ahhoz,hogy a jelenlétemben a kocsit felemelve a kihajtást ellenőrizzék, "rájöttek", hogy a féltengely belső feleének nagyobb a mozgása a megengedettnél. Szerintük egy 150-nél 2-esbe való visszaváltás okozhat ilyen meghibásodást.
A computerből le lehet kérdezni,az eddigi legnagyobb fordulatszámot mondom én, mire eszük ágában sincs azt ellenőrizni.2 hét alatt nem voltak képesek megjavítani az autót, minden mást kicseréltek mire "súgásra" kiderült a hiba oka. A szervíz minősítését a felére veszem vissza,mert bár kedvesek,segítőkészek,de a szakértelem hiánya nem zavarja őket. Az a véleményem, hogy ez nem csak ennél a márkánál, hanem másoknál is így van. A szervízek falán viszont az ISO9001 szerinti minősítés mindenütt megtalálható,de Magyarországon ez sem mindenható.

- Most akkor mi volt a rossz?

Fiat Kelet-Pest

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008
Előző autója? 159 1.8SW Következő autója? nem tudom
Verdikt (8.6/10)

Alfa Romeo 159 2005 (2005)