Autók » Alfa Romeo » 159 (2005-2013)

159 Sw 1.9 Jtdm

Költségmentes konstrukció

Alfa 156, 166, 156 Cw, 166 sorozatot követte nálam, mint 5.-ik Alfám.
Az előző Alfáim is imádtam, de a 159 egy nagyon kellemes csalódás minden szempontból! Jóval nagyobb, mint az előd 156!! Nyilván nem a 166 kategóriája, de a maga nemében pompás. Komolyabb autó érzetét kelti elődjénél (156), és valóban az is!
Egész "nagy" a kombi, kifejezetten kényelmes, a 4 hengeres dízel jó és tartós is!! A felszereltség pazar a kategóriában, a futómű és vezethetőség pedig szenzációs! Gyakorlatilag költségmentesen fenntartható konstrukció! Végül amit említeni sem kéne: még mindig nagyon-nagyon szép autó kívül-belül...
Említésre méltó, hogy mind a forma, mind a belső szépen öregszik! A belső anyagok újszerűek, strapabíróak, csak a kormányon érezhető a 200e+ km.
Nálam tartósabbnak bizonyul, mint a közkedvelt német kategóriatársai! (volt hozzájuk "szerencsém" - a cégen keresztül van is...)
Az autó most is megvan, hiába 15 éves... és mivel költségmentes, illetve egy új autó érzetét kelti, így kár is volna eladni.
Az utód sem a helyére fog érkezni a közeljövőben, hanem mellé másik autónak.

- Autó az örökkévalóságnak! Nem egy papa garázsából kimentett szalonállapotú kincs, mégis hibamentes konstrukciónak tűnik, 15 évesen! - - Amióta megvettem: motorolaj + szűrők cseréje 10 ezer km-enként! - - Egyetlen hibát produkált eddig: - - ...az eredeti termosztát ill. hőgomba van még az autóban - viszont a hőgomba kezdi megadni magát, így a következő olajcsere során mindkettő cserélve lesz...

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző autója? Alfa 156 Cw / Alfa 166 Következő autója? Giulia
Verdikt (9.4/10)

Alfa Romeo 159 2005 (2005)