Autók » Alfa Romeo » 159 (2005-2013)

159 1.9 JTDm 16V Turismo

Kell nekem!!!!! Mindig hátranézek :D

Az autót egy Alfa 156 4 évnyi birtoklása után vettem, mondhatni szerencsém volt 2.1 M Forintért meg tudtam venni 4 évesen, bár sok Km- volt benne 196000- de legalább valós. Céges autó volt és sokat futott pályán így megkíméltebb volt mint egy 100000-t futott városi autó. A szerízkönyv folyamatosan vezetve volt és márkaszervizbe hordva. Az alfaamore.hu 159 topicjának évek óta való olvasása után már biztos voltam benne, hogy nekem kell egy ilyen autó. Aki "fikázza" ezeket az autókat annak egészen biztosan nem volt még, vagy valami leélt darabbal áldotta meg a magyar használt autó kereskedelem.

Mindig visszanézek mikor otthagyom valahol és mosolyogva ülök be annyira dögös!!!

Technikailag kopó alkatrészeket kellett csak rajta cserélnem, illetve egyszer a kormányszervó tartály kis szűrője beleesett a tartályba így azt cserélni kellett. A DPF még most is hibátlanul üzemel benne, bár többnyire főúton és M0-n használom. Az EGR-szelepre szereltem egy gyári szűkítőt és kitakarítottam nincs baj vele. 1 év után kapott egy chiptuningot így most közel 180 LE és 380 Nm-t tud aminek bőven elégnek kell lennie. Az 1.9 16V egy nagyon jó választás.

Remélem még pár évig megmarad az autó, a kasztni nem rozsdásodik sehol és nem is sérült, kompletten galvanizált így biztosan hosszú életű lesz.

- Hibák: - - - Szervótartályba beleesett a szűrő. (Tartálycsere) 14000 Ft - - 3 izzítógyertya - - Kopó alkatrészek: - - - Gumiszett 160000 Ft - - Vezérléscsere - - Komplett kuplungszett kettőstömegűvel (bár a lendkerék még jó volt)

Szarvas Attila műhelye Maglódon.Szuper srácok, mindenhez értenek, még befecskendezőt is tudnak vizsgálni.Bármikor elérhetőek.

Amut tudok saját magam szerelek, ez kicsit a hobby.m is.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2008
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 196000
Előző autója? 156 1.6TS Következő autója? Giulia vagy még egy 59
Verdikt (8.6/10)

Alfa Romeo 159 2005 (2005)