Ez egy LADA ? :)
Hosszas keresgélés után találtam rá, nem volt leharcolva, motorikusan bevizsgáltatva, holland importból, de átment minden rostán pedig nagyon körbe lett nézve. Szín, enteriör rendben, mi baj lehet. Eddig még semmi, s ezt lekopogom.
Azonnali vezérléscserére vittem a márkakereskedőhöz, aki újfent megerősített, hogy motorikusan makulátlan, így én is megnyugodtam.
Nem fáj mindenem amikor kiszállok belőle a 183 centimmel, mint a Laguna III-ban, és egy élmény eddig minden napom benne. Van, hogy azon kapom magam, hogy autózok a városban, csak úgy, mert jó benne ülni. Nem egy tigris az alsó tartományokban (kb:1600-tól húz), tehát aki pörgetni akarja, ne ezzel a motorral vegye meg, de Szeged-Bécs-Szeged viszonylatban 145-re állított tempomattal, és egy órás bécsi dugóval 6.2 gázolajból... :) A Lagunánál 7.2 alá sosem ment. Kisebb, nem kevéssel, de azt nagyon stílusosan teszi ezért megbocsájtható.
Feleségem szerint egyébként Lada (nincs CITY szervó, mint a többi Fiatunkban, tehát nincs könnyű kormánytekergetés, a váltó nem magától ugrik a helyére (Renault),hanem kapcsolni kell a sebességet), de persze vigyorogva viszi el a kulcsot... :)
Aki prémium felszereltséget akar, és minden elektronikus kiegészítőt, az inkább mást vegyen, mert ebben benne van ugyan minden, ami egy modern autóban kell, hogy legyen, de nem ez a technológiai high-tech mintadarab. Csak jó. Veszett jó. Eszeveszetten jó.
Minden reggel vigyorog az ember, mert gyönyörű, ha beülünk a 7 éves fiammal akkor vigyorgunk, mert laza, de tekintélyt parancsoló.
Mindenki megnézi, mert szép, valahogy nem avul a forma, pedig 7 éves konstrukció.
Egyszerűen kellemes minden perce, meg persze tényleg jó élmény összeintegetni minden Alfa tulajjal, akármennyire is szentimentális is.
Zörög-e a műanyag? Annyira mint minden autómon, pedig volt Opelem, Seatom, Toyotám, Fiatom és Renaultom is. Mindegyiknek volt sajátossága, ennek is, de semmi olyan amit ne kompenzálna a kényelme és a stílusa, valamint a kiforrott masszív konstrukciója. A kanyarok élményszámba mennek, nem billeg,dől, mászik, hanem befekszik a kanyarba és már megint vigyorogsz tőle.A pályán meg csak a gumik zaja hallatszik, semmi más...
Talán a hátsó lábtér mérete túl átlagos, de a fiaim még akkorák, hogy pont nem érdekli őket. Kevés a 12V-os csatlakozó a Lagunához képest, mondjuk, abban mindenhova szórtak egyet a franciák. Ami a leggázabb szerintem, a tárolórekeszek mérete és hiánya. Ennél még a 2002-es Fiat Stilomban is több volt, nem is kevéssel. A csomagtartóban van, elég is, de a belső térbe nem nagyon jutott.
Eddig, minden autómnak megadtam azt, amit meg kell nekik adni, s eddig mind meghálálta azzal, hogy rendesen működtek. Remélem most is így lesz.
Ez tényleg élményautó, de mindennapi használatra...
Update:
Eladtam, mert jött egy hölgy és azt mondta kell neki, én meg elcsábultam más irányba. De még mindig vele álmodom... :)
Remélem jön a Giulia, mert hiányzik néha nagyon az alfaamore
- Bal első tompított...
Alfa Formont Kecskemét Korrektek árajánlat szerinti számla, átvétel együtt, mit honnan miért.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Laguna III Kombi 2.0..DCI | Következő autója? | Lanica Delta (2010) |
Verdikt | (8.7/10) |