Bestia.
Van nekem egy volt kollégám régről.
Valahogy vírusos lett. Aztán átragasztotta rám is.
Idén úgy alakult, a cég azt mondta, adott kereten belül olyan autót lehet választani, amilyet szeretnénk, de dízelnek kell lennie.
A vírus erre a pillanatra várt lappangásában, és aktiválódott.
Mutogattak nekem mindent a szalonokban, 3-as BMW-t, új A4-est, de a 159 morcos orrát, mégis asszonyian telt fenekét meglátva, majd beülve és a kormányt megfogva elvesztem.
Namost, tudom, nem benzines, nem hátsókerekes. És mégis, azóta állandóan vigyorgok autóban ülve :-)
Nem tudom megmondani, miért érzem azt, amit, de nagyon jó vele. Pedig menet közben ugye kívülről nem is látszik - holott gyönyörű. Hölgyek kábítására is kiválóan alkalmas ;-)
Belülről is, ahogy körbeölel, és felém néz a középkonzol, szinte biztat, hogy menjünk-menjünk. Ebben a csigás dízel csak akkor partner, ha legalább 2000 fölé tekerjük, nyugodt poroszkálás viszont ilyenkor nincs. A tetemes vas miatt alacsony fogyasztás sincs... Van viszont morgás :-)
Úttartás, az hihetetlen. Első napokban elmentem Csobánka és Pilisvörösvár közé ökörködni kicsit. Aztán utána még néhányszor, mert az élmény csodás :-)
És elfér benne 4 ember, teljesen kényelmesen. Egy apró méretű kolléganőnk jóvoltából használtuk már öten is, nagy panasz nem volt.
És valóban ott van a többször megénekelt ingyenes extra, az Alfások köszöngetése!
Megmondom azt is, mi nem tetszik: a szűk csomagtartó-nyílás (Berlina, nem SW), a dízel hangja hidegen, meg hogy a 185 centimhez képest alacsonyan van a tető (nem tudok műbőrkalapban vezetni :-) ). Jaigen, rossz helyen van a szivargyújtó-aljzat.
A megbízhatatlanságról és minőségtelenségről regélőknek: eddig germán autók voltak a fenekem alatt, ez is ugyanolyan jól van összerakva, és ugyanolyan kezesbárány. Karlheinz Kalbfell megtette a magáét (most már csak az Alfás tüzet kéne visszacsempészni a minőség mellé).
Kinek ajánlom? Aki szereti a szépet. Aki szereti az Autót. Aki szeret vezetni.
Kinek nem ajánlom? Aki csak A-ból B-be szeretne eljutni egy használati tárggyal.
Üpdét: letelt a 4 év lízing, kivették a seggem alól. hiányzik :-(
soha nem volt semmi baja, elvitt bárhová, és még mindig annyira gyönyörű, hogy lesz nekem ebből még egyszer. néha ülök 159-ben, és megint előjön a fíling: brutálisan fogja az utat, megbízható, és frenetikus a beltér. kell :-)
- ledobta a csövet az ablakmosó fúvóka - 0 Ft, visszaszereltem - nyivákolt a hűtőventilátor vezérlője - de valójában semmi baja nem volt, azért gariban kicserélték.
Fiat Kelet-Pest
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2008 |