Autók » Alfa Romeo » 156 (1997-2005)

156 2.0 TS sportpack1

A pimasz.....

Nem is akartam alfát venni, csak egy cimborám autókereskedésben dolgozott, megkért segítsek neki a kocsikkal elállni! Addig tudomást se vettem róla, de......
...mikor beültem egyből megfogott, gyönyörű lecsupaszitott sportos belső, semmi extra felesleges gomb, semmi olcsó műanyag hatás, csak a maga puritán szépsége!Az ülés hmmm nagyon finom, és feszes..ÉS eddig tényleg mindneki azt mondta hogy a belseje szemetgyönyörködtető! Kerek formák, mint egy Istennő!
Szóval, akkoriban gondokba kerültem, és ezért el kellett adnom az kocsimat. Így muszáj voltam nézni egy másikat...egyre többet gondolkoztam ezen az ezüst pimaszon. Addig míg, már csak arra gondoltam mikor vehetem birtokba! Az enyém lett...
Aztán szép lassan, kezdtem megismerni! Rossz szavam nem lehetett, pedig sokan mondták olasz autó, hülye vagyok én??
Nekem is voltam előítéleteim, de erre a szerelő barátom azt kérdezte: hányszor volt olasz autó/alfa az év autója!? Viszont márkatársak segítettek...Az a baj hogy sokan még a fiat uno-nál vannak leragadva (én is ilyen majom voltam). Na de mind1,
Mentem, tettem a km-eket, gyorsan megvolt az olajcsere (szigoruan SELENIA), aztán elkezdtek kopogtatni....
ÉS jöttek a futómű gondok...Közben még komplett vezérlést cseréltettem (görgők, szíjak, vízpumpa..). Leírtam hogy miket cseréltettem a futóműbe.Kicsit bosszús voltam, de ezek használt autónál kijönnek, nem a kocsi a hibája, és még a gyári cuccok voltak benne. Most már önfeledten élvezhetem a kocsikázást, a fogyasztása se annyira gáz 9,6-11,4 között mozog. Még egy megjegyzés, sokan szidják az olasz technikát. A légtömegmérőt cserélték benne, és én eddig azt hittem hogy a BOSCH az német, ez érdekes. Most akkor mi a rossz...?!!
A kaszniról illik írnom egy-két szót, 8 év után még mindig hihetetlenül szép! Most kezdték koppintani pl, seat-ék a hátsóját a lámpa vezetést, figyeljétek meg!
A fütóműve ISTEN.Közvetlen kormányzás 2 körös! Kanyarokban fantasztikus, igaz nekem a sportpackos autó van, EIbach rugókkal, de a "sima" futóműves alfák is stabilak!
Aki alfát akar venni, annak azt ajánlom próbáljon ki 1-et, és márkatársaktól éreklődjön, ne olyanoktól akik szívből gyülölik a tipust! Ez a kocsi olyan mint egy NŐ, ha jól bánnak vele
viszonozza, és remek kapcsolat alakulhat ki!

- A futóműt (majdnem) kompletten cserélni kellett: hátúl 4 keresztlengőkart, 2 hosszlengőkart, kutyacsontot.Elöl a két alsó lengőkart és a bal felsőt is, valamit a 2 stab bekötőt!Lgtömegmérő is lett benne cserélve.

Auto expressz (Miskolc) Groholy Zoltán úr,csak ajánlani tudom mindenkinek. Megbízhatóak, gyorsak és TUDNAK.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1998
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 142000
Előző autója? ignis sport Következő autója? alfa vagy vmi japán.
Verdikt (7.7/10)

Alfa Romeo 156 1997 (2002 - 2005)