Autók » Alfa Romeo » 147 (2001-2010)

147 1.6 TS 120 LE

Vörös ördög

Én egyszerűen imádom az autót. Gyönyörű, a motor hangja varázslatos. És piros lámpánál kevés autó van, aki tudja tartani a tempót indulásnál. Éjszaka pedig gyönyürű vörös színben tündököl az autó :)

Hibaként talán annyi, hogy a computer szerint nem ég a hátsó rendszámtábla világítása. Eddig lusta voltam megnézni, hogy tényleg így van-e (nem is tudtam, hogy ilyen is van rajta), de ezzel a bajjal elvagyok :) Néha még olyant tapasztaltam, hogy a kulcson a távirányító nem működik, azaz mintha lemerült volna benne az elem. Ilyenkor kulccsal kell kinyitni. Aztán másnapra újra működik.

Ettől eltekintve teljesen meg vagyok elégedve vele, és imádnivaló, gyönyörű autó. Az előző autóm egy 0 km-es Renault Megane volt, és az egy év alatt, amíg nálam volt, több hiba volt vele, mint a használt Alfámmal. És az Alfa-érzés megfizethetetlen :)

- Az első futóműben kellett cserélni néhány rudat, de már úgy vettem az autót (használtan), hogy ez a "feature" benne volt, tehát nem ért meglepetésként. Egyszer lemerült az aksi, 4 éves gyári volt benne. Vettem egy újat. Amúgy más nem romlott el.

Fiat-Kelet-Pest. Jó fejek, meg is csinálnak mindent, de tökételes autót akarnak kiadni a kezük közül, így egy csomó dolgot kicseréltek, amiről én nem is tudtam, hogy gond van velük. Mindenesetre én inkább úgy vagyok vele, hogy ők a szakértők, és inkább legyen rendben minden a kocsival. Így elég drága szervizelések jöttek ki, de a kocsi nagyon meghálálja.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2003
Előző autója? Megane Következő autója? Alfa Romeo (GT?)
Verdikt (7.4/10)

Alfa Romeo 147 2001 (2001 - 2005)