Ti amo
Összességében nagyon jó vétel volt, az eléggé magas értékvesztés folytán a 4,5-5 milliós új ár helyett hozzájutottam 2 éves korában Németországból 2.6 millióért.
Bár az Alfa elég drága márka, ez az autó a konkurensekkel összehasonlítva talán újonnan is megéri.
Az Alfa Romeo érzés létezik, sokkal dinamikusabb a gép, mint egyéb gyártók 1.6-os motorjai. Nem könnyű autó egyébként a 147-es, 1190 kg a három ajtós változat, de ezáltal elég masszív, van benne anyag.
A designról talán fölösleges is szót ejteni, a külső és a belső egyaránt egyedi, különleges, az utcán is elismerést vált ki az emberekből - ami ilyen árkategóriájú autóknál nem gyakori, talán csak az Alfáknál van így. A csajoknak éppúgy bejön, mint a parkolóőröknek, a benzinkutasoknak, vagy akár a járókelőknek.
Sajnos az ülések tömítése ebben a felszereltségben eléggé puha, ezért hosszú úton a deréktámasz hiánya miatt kényelmetlen lehet.
Mondanom sem kell, hogy az autónak hibája eddig nem volt (lekopogom), de én eleve nem hittem benne, hogy egy olasz autó bármivel is rosszabb lenne, mint pl. egy német.
A szervizigény eddig az olaj- és szűrőcserékben ki is merült.
Ami még figyelemreméltó, az az autó hangja. Nem tudom, hogy duruzsol-e ilyen szépen még egy 1.6-os a piacon. (Megjegyzem, hogy szépnek nem a Koppány dobot nevezem)
Elég magas fordulatszám-tartományban kezd el húzni, úgy 3200 fölött, de a hangja ilyenkor is nagyobb teljesítményt sejtet, mint ami valójában van. A klíma sajnos eléggé legyengíti a motort, de klíma nélkül a 0-ról 80-ra gyorsulás nem nevezhető kisautósnak, elég nagy élményt nyújt.
- Semmi nem romlott el eddig.
O.K.É. Autóklinika, Gubacsi út
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2004 |