Autók » Alfa Romeo » 147 (2001-2010)

147 1,9 JTD

Olasz csődör

Egy szívemnek kedves, ám lomha C3-ból ültem át az Alfába. Mivel a C3-ban már 200000 felett volt a kilométerállás, ezért kerestünk más autót. A fő szempont volt, hogy munkába járáshoz egy embernek megfeleljen, illetve a gyerekek is kényelmesen beférjenek, amíg a mamataxi elviszi őket iskolába-óvodába. Ezen felül lényeges volt a fogyasztás, a fenntarthatóság és a megbízhatóság. Éppen ezért Alfában nem is gondolkodtunk, mivel méltatlanul rossz a pr-ja. A negatívumokat valószínűleg azok mondják, akiknek még nem volt... Szóval felcsaptuk a netes oldalakat, és e szempontok szerint kerestünk megbízható kisautót. Aztán valahogy rátaláltunk az Alfára. Meglátni és megszeretni... Egyértelműen a design, szépség, vadság és lóerő szólt mellette. Ahogy utánaolvastunk, és a tényleges Alfa tulajok véleményét meghallgattuk, akkor mertünk belevágni a vásárlásba. A lomha kis jószág után valódi felüdülés volt a pörgős, rugalmas dízelmotor. Tekintélyt parancsoló, harapja az aszfaltot. A fogyasztása ennek ellenére /csekély városi forgalomban használva/ a 6 litert nem haladta meg. Igazi kis sportautó, egyesek szerint csajozós kocsi -bár én nő vagyok így ez nem szempont-, azon túl a pletykákkal ellentétben valóban megbízható. Sportos kocsi lévén a futóműve feszessége miatt ez a gyenge pontja. A hazai rossz minőségű, kátyús utak nem a barátai, tehát eddigi szervizlátogatásaink oka mindig a futómű javításával volt kapcsolatos. Ami nem tetszik benne, hogy nagyon kevés a pakolási lehetőség, a kesztyűtartója rettentően kicsi, egy tárcán kívül sok egyéb nem fér el benne. Kis karosszériája ellenére a hosszú eleje miatt nem igazán fordulékony. A kanyarokban nagyon stabil nagy sebességnél is, jó az úttartása. A kis csomagtartója ellenére 4 felnőttel és 3 bőrönddel + egyéb csomagokkal viszonylag kényelmesen megjártuk vele Bulgáriát is /utazás előtt robbant le a családi autó/. Jelenleg is ezt használom és nem tervezem lecserélni, esetleg majd egy 159-es kombira a 3 gyerek mellé :-)

- Futómű, első lengőkar, stabilizátorpálca.

PJP szerviz- XX. Kende Kanuth u.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Előző autója? C3 Következő autója?
Verdikt (8.7/10)

Alfa Romeo 147 2001 (2001 - 2005)