Kiváló mechanika, stílusos design + megmentett
Nagyon jó teljesítményű kocsi, igazi örömautó. Nem gyilkolom, végsebességét nem tudom, de 110-130-as országúti utazóval nagyon kellemes, kanyarokat szereti. Alfa-piros színben nagyon jól néz ki, friss, nem látszik rajta, hogy kifutóban lévő modell. A belseje is nagyon tetszik, jó az Alfatex kárpit, a fő kezelőszervek kényelmesek. Hiba eddig (lekopogom) nem volt, talán mert már kifutó típus, és a nagyobb hibák a gyártás évei alatt már kijöttek?
Összességében nagyon szerethető, ideális kocsi lenne.... Ha... A kocsi gyengéje a szép piros festése, ami nagyon érzékeny, pedig sima országúton használom, semmi szélsőség. Enyhe kőfelverődés, keményebb rovar, sőt a ránézés is árt neki. :(
2009.10.07.
Az autó megmentette az életünket. Pár napja országúton jó tempóban mentünk, amikor egy szembejövő furgon nem nézett szét, és balra be akart fordulni egy mellékútra. Gyakorlatilag keresztbe állt előttünk a barom az úton, amikor belerohantunk. Fék reflexből+kormányt jobbra elrántottam, így nem frontálban ütköztünk, csak a kocsik orra csattant, és lepördültünk a furgonról, háttal be az útszéli susnyába. Hatalmas ütközés volt, az Alfa totálkár lett. DE. Én, a feleségem, és hátul a kislányom zúzódásokkal kiszálltunk. A zúzódásokat is leginkább a piropatronosan ránkfeszülő öv és a légzsák okozta. A kocsi orra harmonika, de az utastér nem deformálódott, a kormány, a műszerfal, a pedálok, ülések, mind a helyükön maradtak, a szélvédő betört de nem szakadt ránk. A fék és a menetstabilizáló elektronikája jól működött, a jobbkanyarunk sikerült, nem borultunk és sorolhatnám.
Szavakban nehezen kifejezhető hálát érzek az Alfa 147 és a tervezői iránt...
- 32ezer kilóméter alatt konkrét javítanivaló nem volt a kocsin, és az utastér is csendes maradt.
Nyíregyházi Fiat-szalon. Nem kellett próbára tenni őket, a 10-es a megelőlegezett bizalom jele, a kocsi átadásakor rendesek voltak.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2008 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 32000 |