Autók » Alfa Romeo » 147 (2001-2010)

147 1.6 TS

Az Alfa az Alfa

Nyáron vettem a kocsit, azóta kb 15ezret tettem bele, ami nem túl sok, de azért kicsit megismertem a gépet.
És nagyon szeretem, bár nem állítanám, hogy nem okozott már bosszúságot.
Elvileg az enyém motorikusan rendben van teljesen, még azért izgulok, hogy jól időzítsem majd a vezérműszijcserét, és ne szakadjon el, de egyelőre úgy tünik ott minden rendben, és a kisebb, 105 lóerős motor van benne, ami talán eggyel kevésbé hajlamos erre a tipushibára.
Szóval volt már egy két dolog ami miatt javíttatni kellett, ami nem arra utal, hogy nagyon megbízható konstrukcióról lenne szó, de azt hiszem ha korrektül szervizelik akkor nem lesz nagy baj a kocsival.
Ennyit a megbízhatóságról. A másik oldalról viszont szerintem borzasztó szép az autó, mind kívülről mind belülről.
A design már több mint 6 éves, de szerintem ma is szépnek hat, időtálló. Belül is nagyon jó ülni, és nagyon jó vezetni is a gépet, és nekem kellőképp dinamikus is, persze nem egy erőgép, de annak ami (egy egyhatos hatchback, se több se kevesebb) tökéletes.
Az enyémben a fogyasztás nem több mint 8.5 liter, picit csodálkozom a 11 litereket emlegő postokon, lehet ott elkelne már egy gyertyacsere?
Először egy Audi A3-at akartam, de ugyanennyiért abból 3-4 évvel öregebbet és 40ezerrel többet futottat lehetett volna venni. De igazából az győzött meg amikor kipróbáltam mindkettőt: egy A3-as egy 147-hez képest elképesztően puritán, nekem valami stílusosabb kellett.
Összegzésül azt tudom mondani amit talán már kikövetkeztetett az aki ilyet szeretne venni és picit már beleásta magát a témába: alfát nem az vesz akinek a megbízhatóság, az olcsó szervízelhetőség és egyéb racionális érvek a fő szempontjai; alfát az vesz aki akar egy alfát :)
én nem bántam meg az enyémet

- Stabilizálórúd (?) elöl
- 1 hátsó teleszkóp
- fedélzeti komputer nem reagál a távirányítóra
- termosztát

Csiki Bege III ker.

ismerős

Fenntartási költség (5) Évjárat 2001
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (6.2/10)

Alfa Romeo 147 2001 (2001 - 2005)