Életem legrosszabb 4 éve
Amikor megvettem felkellet volna tűnni a volt tulajdonosok arcára kiült megkönnyebbülésnek. Már a haza felé vezető úton kezdődött. A biztonsági öv egyszer csak megakadt amikor előre hajoltam, mert egy döccenőnél a hamutartó kiesett. Félre húzódtam az autóval, benyomtam a vészvillogó kapcsolót, de szó szerint a műszerfalba. Mivel nem tudtam kiszedni az üregből folyamatos villogással tértem haza az "Új" autót váró családomhoz. Másnap elvittem egy szerelőhöz aki kompletten kicserélte az övet meg a villogó kapcsolót.
A következőkben csak röviden.
870km megtétele után fékbetét, féktárcsa, fékdob, fékpofa csere. 1500km az összes munkahenger, fékerő elosztó.
1900km főfékhenger ( ez olyan helyen van, hogy csak a munkadíj 20.000.- ), kézifék kötél, az összes fékcső. Na most már jó a fék.
Következett gondtalan 30nap és 350km amikor M7-en dugóban araszolás közben kettesben maradt a váltó. Kuplung csere váltó javítás. 2hét eltelt a váltó újra megadta magát beszereltek egy bontottat az azóta tűrhető csak néha a 2-es szinkrongyűrű leragad.
Jött a műszaki vizsga! Megjegyzem ekkor már félve aludtam, a feleségem a sírógörcsei közben azzal fenyegetett, hogy felgyújtja az autót.
4db lengéscsillapító, 2db lengőkar, kormányösszekötő, lambda szonda, katalizátor, hátsó kipufogó dob.
Ismét jött egy hónap gondtalan autózás. Majd egy reggelen a munkahelyi parkolóba beállás közben megszorult a kormány.
Szervó szivattyú és kormánymű felújítás.
És amíg még jöttek: alapjárati motor, fojtó szelep kütyü, gyújtótrafó, elektromos ablakok, központizár, új kulcsok, és az összes tömítés ami a motorban létezik.
A feleségem örökölt egy kis pénzt így beszámíttattuk egy új SX4-es Suzukiba. Sok szerencsét a következő tulajnak.
- A műszeregységen kívül minden.
Sok helyre hordtam, egy idő után rájöttem, hogy nem a szerelőkkel, hanem az autóval van baj.
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | tipo 1.4i | Következő autója? | Suzuki SX4 1.5i |