Zsír gép
Mint minden járgánynak van előnye, hátránya. De ez a 145-ös nem csak Alfa, hanem autó is. A bosszantó, hogy új Alfát sose vennék, mert sokat veszítenek az értékükből a többi márkához képest. Azonban egy jó állapotban kifogott használt nagyon meghálálja az árát. Megy mint a szél, a motorhang...na az mint a drog egy idő után. A kevés szép autók egyike a kategóriájában. A tipikus olasz betegségek jelen vannak, kis nyekergések, zörgések az utastérben. Az ülésmagasság állító magától néha felkúszik. Azonban a teljesítményét (120 LE) és fogyasztását összevetve maga a csúcs gép. A fentartása nagyon baráti, sokan nem tudják, de rengeteg kopó alkatrész egyezik a Fiat Tipó-val. Jó tudni mert inkább az azonos alfás, drágább alkatrészt adná el az eladó.
- Megszokottan előforduló jelenség, hogy 20 ezrenként cserélni kell a műszerfal izzóit. (2000 ft) A pedál alatt található féklámpa kapcsoló. (4000 ft) Komplett szimering csere olajfolyás miatt 140 ezernél, ismereteim szerint 100 ezer felett szinte mindegyiknél kell cserélni sajnos.(30000 ft). Csak a magyar utakat hibáztatom, 110 ezernél gömbcsuklók cseréje. (25000 ft)
15 éven át sok kocsit hordtam apróságokkal is szerelőkhöz. Csak egyet tudok javasolni a környéken! BAZ.megye Sajókaza, Tóth István autószerelő!
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1997 |
Megbízhatóság | (8) | Vezetett km | 72000 |