Autók » Alfa Romeo » 145 (1994-2001)

145 1.7 16V boxer

Tanulópénz

Nos, az idő mindent megszépít. Jó autó lehetett - valaha. De mire hozzámkerült, már húzta a belét. És ezt eleinte nagyon jól titkolta. Alapvetően nagyon jó autó; kényelmes, gyors, egyszerűen jó vezetni. Egy jó darabig megbízható. Egy darabig, aztán a puszta életben tartása is vagyonokat emészt fel. A gond alapvetően az vele, hogy gyorsan kopik. Igazából meg tudom érteni azt is aki szereti, és azt is aki nem. Én utóbbiba tartozok, nekem egy öreg autónál is fontos a megbízhatóság. Előbbi pedig a jó tulajdonságai miatt hajlamos rózsaszín ködön át látni az autót.
Megjegyzem, ha még gyártanák akkor ilyet vennék, de használtan isten ments.
Ami nem tetszett: ülés legalacsonyabb pontban is magasan van, fék rosszul adagolható, bonyolult; nincs rendes szervízháttere, eladni LEHETETLEN.
Ami tetszett: nagyon jól felszerelt, jó menettulajdonságok, kényelmes, tágas(!),sok apró okosság pl: gyújtással lekapcsolódó lámpa, rakás elektromos bizbasz, már nem emlékszem. Ugye mióta megy a TC mindenki kopogtatja a műanyagokat, meg beül maga mögé :D ezzel sincs gond.
Jól jellemzi az egész autót csupán a motorja: a ritka 1.7 16V boxer iszonyat szépen szól. Valami vezérlés gondja is lehetett, ugyanis néha megjavult-olyankor felszedte az aszfaltot, de az esetek többségében nyomát se mutatta a 130 lónak. Rettenetesen kényes olajra, gyertyára. Kár érte, férfias verda volt, "volt benne anyag" de szerintem egy márka rossz híre nem lehet véletlen. Amúgy ebben még jórészt magneti marelli-k az elektronyos cuccok, messze felülmúlja a bosch-t.

- 4000 km története: fúú.
- Motor nagyszervíz: boxer elrendezés miatt a költség duplája egy sorosnak: 70k.
- Szélvédő berepedt: 35k.
- Kuplung halála, még gyári volt: 60k.
- Kipufogó szétpergett-sportosra alakítva: 35k.
- Sok-sok apróság önindító, akksi, gyertyák, állandó lerohadások, elektromos kínok, klíma, hűtés, stb: még vagy 200k.
- Plusz az a sok minden, amit nem csináltattam meg, mert nem feltétlenül szükséges a haladáshoz.
- És maga a motor, amire full generál vár, csak nem nálam.

Ostorházi autószervíz:Klasszikus szerelő; nem cserél, JAVÍT. Törekszik az olcsóbb megoldásra, nem vág át.

Khmm...jóómagam. 10-es a végtelen türelmemért.

Fenntartási költség (2) Évjárat 1995
Előző autója? 601s Következő autója? valami egyszerű és megbízható
Verdikt (3.3/10)

Alfa Romeo 145 1994 (1998 - 2001)