Szép, Jó, Megy, és Dízel :)
Imádom az autót, főleg ebben a sárga színben alufelnikkel. Nem népautó, ha szép állapotban van, megnézik az utcán. A rozsda elkerüli már ezt az évjáratot. A futómű elég jó és pontos, kissé érzékeny, főleg rossz utakon. A kormány érzet kiváló, a szervó nem olyan mint a gumi, igenis tart és érzed amint kikerülne az irányítás a kezed alól. Igaz, a fék lehetne kicsit "harapósabb", de a négy tárcsafék gond nélkül teszi a dolgát. A motor várakozáson felüli dinamizmussal teszi a dolgát és a fogyasztása olykor olykor nevetséges (volt egy hosszútávú ciklus amikor 53 literből, megtettem 1220 km-t) amúgy normális használat mellett, 6-nál többet nem eszik. Ellentétben a néphiedelemmel, jó autók ezek, csak törődni kell velük, és ebbe nem lehet megvenni a 4000ft/5l-es olajat, kéri a gyári seleniát, de meghálálja. amióta megyek vele, tökéletes. Vannak apró szépségfoltok, a váltó néha kicsit nehézkesen mozog, és hajlamos a fényszóró belseje megadni magát és lötyögni egy kicsit, egy-két apró pár ezer forintos hiba már kijött nálam ami inkább csak zavaró dolog (pl. rízsszem izzók, ablak emelő gomb mikro kapcsolója néha nem teszi tökéletesen a dolgát), de ha véletlen valami nem kopó alkatrész mondja fel a szolgálatot az nem túl olcsó, de az újabb szériákban egyre ritkábbak. Igaz csak 3 ajtós, de négy megtermett felnőtt ember kényelmesen elfér. az ülés jól tart és kényelmes. a beltér kicsit zörejes, és a csomagtér felől elég nagy a menetzaj, de aki megszereti az autót, annak ez fel sem tűnik, ugyanis annyi minden mást nyújt, hogy a mesébe illő. Tarthatnak szubjektívnak, de nem vagyok. Emellett van egy Seat-unk és még két régebbi alfánk és tagja vagyok csoportoknak, aki vigyáz rá és törődik vele biztosíthatom, hogy nem használati cikk, hanem egy társ lesz az életében, aki nem csak a pénzt viszi ;)! És ha tehetem, még nem válok meg tőle!
- külső féltengely csukló (10e), légtömegmérő (45e), hátsó ablaktörlő motor (bontott: 2e)
Autószerelő ismerős (Somogy)
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1999 |