Sportos nagyszerű
Well... Mikor megvettem, elvittem szerelőhöz aki kicserélte a vezérlést cakli-pakli, majd a vezérlésmódosítót is felújította, lambda szondát cserélt. Ez most megint szól, cirka 20.000 km után...újat kap majd, remélem már a héten. Ami feltűnt szerelés után, hogy a vizem 70 helyett 90 fok lett stabilan, és a fogyasztás 11-ről 9 literre csökkent. Kapott új bosch gyertyákat is, igy állt be a mostani 7,6-8,2 liter.
Update 2011.08.15.:
MIóta nem pörgetem melegen se olyan gyakran 3500 fölé, és kap minden 2-3. tank benzinhez spurit, a fogyim 7,5 liter körül alakul(utóbbi 5 tankolás átlaga)
Elölről mérges, hátulról csinosan mutat, oldalról jól láthatóan ék alakú, ajtajai nagyok, van hely beszállni, elől-hátul nagyon kényelmes, max 4 emberig. A harmadik ajtó elég nagy, magasra nyílik de a rakodóperem elég magas, a csomagtartó elég nagy, a 147-től pl nagyobb, de a 4es golf vagy a stilo puttonya öblösebb. Kalaptartója ötletes és praktikus lenne, sajna az azt merevítő és rögzítő fémrudak végére műanyag helyett gumi védőborítást húztak a gyárban, igy ha ezek kilukadnak, összekarcolják a hátsó oldalablakok belső műanyagborítását. Tárolórekeszek elől-hátul vannak mindkét oldalon,megfelelő méretűek, a kézifék felett aprópénztartó is van, pohártartó sajna nincs, a magnó alatti tárolórekesz 2 pénztárcát tud befogadni. A kesztyűtartója elég kicsi, nem kapott se megvilágítást, se kulcs általi zárhatóságot...kár érte...
-dinamikus, erős motor, szeret forogni, de ha kell bírja a 3-4-5-et 1500-tól. Gyakorlatilag elviseli a 3at 30tól, a 4et negyventől, az 5et ötventől. Persze ott a másik vége, amikor 100nál teszem 2-ből háromba, 140nél fogy el a 3, 4 ugy 180 alatt picivel, 5-ben óra szerint megy 208-at, GPS szerint 202-t. A gyári vége 195. 160ezer van benne, olajat (Selenia 20K) egyáltalán nem eszi, igaz 13-14 ezret megy velük csak.
Bosszantó hibái:
- rettentő nagy helyen fordul
-vezérlésmódosítót 60-80 ezrenként cserélni kell(TS betegség)
-orra elég alacsony, nagyon kell vele vigyázni parkolásnál a járdaszegélyekre
-hátsó ablaktörlő tengelye néha megragad: zsírzás, utána 2-3 évig jó
-nekem az első ablakspricnik eldugultak mert kosz került bele, le akartam benni a műanyag csöveket az ablakmosó- motorról,letörte a csonkokat ahová fel kell dugni őket, ezért kellett tenni bele másikat, opelé is jó hozzá
- a climatrinic fűtés-hűtés jó dolog, amig nem megy a klima tartja az beállított hőfokot+-2 fok, ellentétben a német autókkal, ahol vagy megfagysz vagy megsülsz, viszont: ha rajta a klima nyáron, mindegy hogy hány fokot állítok be, 20-22 fokot nem tudok csinálni a kocsiban, amig ki nem kapcsolom, hűt, csak a venti sebességét variálja..., de meleg levegőt sztem nem kever hozzá, vagy nem kapcsolja ki a klimát magától, ha elérte/aláment a kivánt hőfoknak...ez inkább csak apróság, de néha azé lefagyasztja a lábam:$
cserébe:
-fenntartási költségei átlagostól azért kicsivel magasabbak, ezért odafigyelést igényel, cserébe ő is figyel rád, teljesíti minden kivánságod-ha kell, előz visszakapcsolás nélkül, ha kell megáll harapós fékjeivel, ha kell kb. tartja a beállított hőfokot
-márkatársak szeretete, villogása, intése, segítsége ha kell...ez semelyik más márkánál nincs meg ilyen erősen....alfásnak lenni nem csak egy állapot: HITVALLÁS
Jelenleg is megvan az autó, meg vagyok vele nagyon elégedve. Párom is szereti, nekik Punto II-van. Ahhoz képest sokkal dinamikusabb, úton stabilabb, kanyarban jobb vele rajzolni az íveket, ez nemcsak a futómű érdeme, a kormány is nagyon közvetlen. Mindkettőnk szerint igazi sínautó, Ő úgy hívja: " A csodajárgány"
Megérte a pénzét, ma is őt venném!
- Amikor vettem(2009.04), kellett rá egy termosztát(15000, csak házzal együtt van), egy vezérmű szíjkerék a főtengely végére a kopott helyett, kapott új vezető, feszítőgörgőt, vezérmű- és hosszbordás szíjat, és vízpumpát(ezek együtt ugy 75.000), mivel ezt is a vezérműszíj hajtja. Utána kapott egy új lambdaszondát is, 14.000 ért, valamivel később vezérlésmódosítóba felújítószett 2000ért, majd hátra fékbetétek mindkét oldalra, tárcsának még válla sincs, 10mm felettiek jóval. Mint minden 145-ben, az enyémben is el volt törve a lámpatestekben a műanyag pöcök a foncsor mögött, kapott két utángyártott lámpatestet 30ért(DEPO), xenont a tompitottak helyére.8 gyertya, Bosch, 40 ezret bírnak, 20ezer. Egy ablakmosó motort cseréltem még saját hibámból, lásd feljebb..Egy bendix kellett még az önindítóba, gyári bosch 10e. Ennyi. - - Update 2011.08.15.: - Az eltelt kb 10.000 km alatt kellett neki 2 lengéscsillapitó előre(Monroe, 55/pár szereléssel, 2 hátsó kerékcsapágy, 42/pár szereléssel, kézifékkötelem szorult és nem engedett vissza, 8ezer a két hosszú. Jah, és megint egy termosztát, mert a 2 éves behr-nél a termosztát alsó tartókengyele elszakadt a ponthegesztés mellett:S 14.500-Hát itt tartunk most...Szinte tökéletes lenne a gép, csak ugye fekete, igy megint kap majd egy kis pasztát, és a bal oldali ajtóhatárolót is kicserélem majd. és akkor már csak a jobb hátsó kárpit nyiszorgását kell megszüntetnem...Nem unalmas az életem vele, de elmondhatom: CSodajárgány, én Így szeretlek!!!
Többnyire magam szerelem, ha nem, a szomszéd faluba hordom.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | Fiat Ritmo 70CL | Következő autója? | csak olasz |