Pörgős szépség
Előtte fél évig Skoda Fabiat vezettem, bár mindvégig utáltam (viszont egy jó ajánlat miatt pénzt nyertem rajta). Ahhoz képest a 145 még a legkisebb motorral is nagyon megy, a kényelemről nem is beszélve. Többezer km-t futott le az autó néhány nap alatt télen úgy, hogy folyamatosan ment és semmi gond nem volt vele. A hátsó ülések előrehajtásával hatalmas raktér keletkezik, színpadi hangfaltól bútorig mindent szállítottunk vele - zárt csomagtér-ajtóval. A kis motor is nagy meglepetésekkel szolgál utcai nagyképűsködőknek, nevetve lehagyja az ugyanekkora motorral, ám jóval kevesebb lóerővel gazdálkodókat. A motor nagyon pörög, sportos vezetőknek kiváló. A fogyasztása ehhez képest átlagos. Olajfogyasztással sincs gond. Fantasztikusan kényelmes mind az első, mind a hátsó ülésen.
Részemről egyetlen hibája a duda nehezebben elérhető elhelyezése, illetve az első és hátsó ködlámpák kapcsolóinak logikátlansága (egyiket bajuszkapcsolón, másikat a középkonzolról lehet elérni).
Nagyon szeretem az autót! Egyáltalán nem úgy viselkedik mint egy hat éves kocsi (az utolsó darabok közt jött le a futószalagról, ezért a 2001-es évszám, a forgalmijában is ez áll). Ha most kellene autót választani az elérhetők közül, újra emellett döntenék.
- Lambda-szonda, vezérlésmódosító (ezeket jóval olcsóbban vettem, mint a szervíz-ár) ablaktörlő-lapátok cseréje megtörtént. Előbbi kettő cseréje óta az autó ismét megy mint a golyó, túl sok pénzt ezek nem emésztettek fel, viszont hatalmas a változás.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | Skoda Fabia | Következő autója? | Alfa Romeo |