Elindul ez, csak izgatni kell...
Én egy Mini One-ból ültem át ebbe az autóba, így vegyesek voltak az érzéseim. Tisztában voltam vele hogy futóműben és menetdinamikában visszalépés lesz. Az mondjuk meglepett hogy "bal egy"-ben a Miniénél szűkösebb az élettér, gondolom azért mert az ülések alatt lévő tároló rekeszeknek kellett a hely, így az én méretemhez (189) egy kicsit magas az üléspozíció. Ebből adódott a következő gondom, a belső visszapillantó tükröt érthetetlen módon alacsonyra, szinte a szélvédő közepére helyezték el, így ez sok forgalmi helyzetben zavaróan sokat kitakar az előre látásból. Az ülés tartása, formája egyébként tökéletes. Egyedül az a pár centi süllyedés hiányzik. Az anyagfelhasználás, kapcsolók működése kategóriához képest első osztály.
A futómű kellően feszes, de kényelmes. Tetszik.
A motortól kicsit féltem a sok negatív teszt miatt, de kellemesen csalódtam.Nyilván nem sportautó, de lendületesen lehet autózni vele, 4000 felett jön rendesen az ereje. Ami viszont roppantul idegesít az az elektronikus gázpedál vagy motorelektronika reakcióideje. Alapjáratról, kinyomott kuplung mellett simán le tudom padlózni a pedált és vissza, anélkül hogy megmozdulna a fordulatszám mérő. Ha a fékről lépek át a gázra, ez az idő még hosszabb. Ez elég sok forgalmi helyzetben zavaró, pl fékkel begurulok egy kereszteződésbe majd egyből indulnék tovább, akkor is fél év eltelik mire magára talál. Kétszer is meg kell gondolni milyen helyre akarok beszúrni. A visszaváltásoknál is több idő mire a az alacsonyabb fokozat alá pakolom a fordulatot (a Miniben lévő elektronikus gázpedál sokkal gyorsabb volt).
Összeségében egyébként nagyon jó kis autó, megjelenése nagyon vagány. Bírom.
- - Első körben visszahívásos volt az autó a klíma vezérlő elektronika miatt, hangulatfüggő volt hogy elindul-e a klíma. - - Apróság, de a belső visszapillantót horizontális irányban nem igazán lehet állítani, ha beállítom, pár másodperc alatt visszakúszik az eredeti állapotba (cégautó, kollégám autójánál ugyanez a jelenség). Eddig lusta voltam ezért szerelőhöz menni, majd olajcserénél elintézem. - - Szintén előző kategória. Egyik hangszóró új korától fogva "klaffog".
| Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2010 |
| Kényelem | (8) | Használati időtartam | 1 év |