Autók » Volkswagen » Passat (1973-1981)

Passat 1,5 D

Háziállat

Az autót még apám hozta be olaszból, én meg t?le vettem meg 3 évell ezel?tt. Kezdetben a passat egyálltalán nem tettszett. Leginkább egy túlméretezett csótányra emlékeztetett. Ahogy telt-múlt az id?, úgy feledtem a gusztustalan formát, és dícsérni kezdtem a csekély fogyasztást, a praktikus kasznit, és a minimális bizt.díjat. Ahogy kopnak ki a forgalomból az ehez hasonló autók, úgy válik egyre "izgalmassabbá" a mi csótányunk. A legendás német megbízhatóság is csak az els?, a második, és a harmadik komolyabb javításig tart. Igy már túl vagyunk a motorgenerálon. Az önindító, a generátor, és a féltengelyek felújítása is már régen megtörtént. Azóta kb 50 ezer km-t autóztunk nagyobb bibi nélkül. Az 1.5 d motor nemegy bivaly, de türelmes gyorsítással kilehet húzatni akár 120-ig is. A 90-100 km/h a neki ideális tempó, és úgy közlekedünk, mintha eszünkbe se jutna a gyorsabb haladás lehet?sége. Viszont mindennapos bosszúság: renyhe csomagtartó teleszkóp!!

- Vvilágítás, hengerfej, önindító, generátor stb

magam uram ha szerel?m nincsen

az is én vagyok

Fenntartási költség (8) Évjárat 1978
Előző autója? bx Következő autója? fecskefarku merci
Verdikt (5.5/10)

Volkswagen Passat 1973