Arany a sárból
Szeretem! Amikor megvettem már volt olajfogyasztása. Tisztában voltam vele, hogy ez a motor a Corollában ideális. Nem mmentem bele egy motor felújításba, inkább vettem bele egy 90e km-es angol motort ugyanazzal a motorkóddal. Azóta tökéletes.
1,8 m magas vagyok, de magam mögé úgy férek be a hátsó ülésre, hogy nem ér hozzá a lábam az első üléshez. Beltér nem bonyolult de szép. Nem kopog nem zörög semmi,nem rrepedt ki a műszerfal, nem szakadt ki a kárpit, nem foszlik a kormány. Tetszik a különleges középlonzol, a váltózsák, a kézifékkar elhelyezkedése. Tökéletes választásnak tartom olcsó családi autónak. Ami fontos soha nem hagyott cserben!!! Menet közben vettem egy 02-es Caddy SDI-t melóra. Az kb havonta produkál valami hibát amitől nem indul, vagy nem kap áramot stb.
Gyenge pontja a karosszéria, ami tipikusan a hátsó sárvédőknél rügyezik.
Teljesítménye jobb mint amire számítottam. Azt gondoltam, az 1,6 kicsi lesz a Carina-ba, de nem sikerült olyan helyzetet teremtenem neki amihez kevés lett volna. Azt mondják a 2 l-es anyiban különbözik tőle, hogy 1 literrel többet eszik.
Summa:
Nem élvezek el tőle, de többet kaptam mint amennyit fizettem. Sokkal. 4 elektromos ablak, könyöklő, nagy tágas utastér, légkondi, szervó szerintem ezt már így egyben csak a Carinában kapod meg. Időt álló forma. Méltatlanul alacsony ár. Már egy ideje nézegetem az autóhirdetéseket, de nem találtam még megfelelőt amire lecserélném.
- A kopó alkatrészeket (vezérlés, szíjak, fékek, olaj) nem írnám ide. - 200e km körül hátsó gátlók - 17e / db - a "kutyacsontot gyakorlatilag évenként cseréltem benne, kipróbáltam több félét is, de csak a gyári vált be, azóta jó.
Nem hordtam drága szerelőkhöz. Inkább a megbízható maszek baráthoz. Jól szervizelhető, nem kellenek hozzá spec szerszámok.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1995 |
Előző autója? | Swift 1.0 GL | Következő autója? | Mazda 6 Diesel vagy valami japán |
Verdikt | (8.8/10) |