A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet!

Autók » Toyota » Camry (2007)

Camry Hybrid 2.4

Csendes, környezetkímélő rakéta

Ezt a fantasztikus autót az egyik kereskedés adta kölcsön egy hétvégére, mivel ilyen autó vásárlását tervezem. Ezúton is köszönöm a lehetőséget.

A kocsi a kisebb felszereltségű volt, de így is minden földi jót tartalmaz. Például motoros a vezető ülés, kétoldali automata klíma, könyöklő elől és hátul is, rengeteg légzsák, automata váltó, MP3-as CD-s hifi, kulcsnélküli működés (a jeladó a zsebben, az ajtót megérintem, és nyílik, a kocsi gombnyomásra indul).

A kocsi rendkívül kényelmes, a rossz minőségű magyar utakon is hangtalanul suhan. A hybrid htechnológia egy csoda, amit a toyota már 30 éve fejleszt. Amerikában nagyon elterjedt ez a típus, sajnos Európában nem értékesíti a Toyota. Így csak a magánúton az országba került autókat lehet megvásárolni.
A Camry a 2.4-es 147 LE-s benzin, és az ezt kiegészítő 40 LE-s elektromotornak köszönhetően akár rendkívül gazdaságosan, és hangtalanul is képes suhanni, valamint az erőt kihasználva akár 8.9 ms alatti gyorsulással, ami a 200 km/h -s leszabályozásig tart. A kocsi itt is elég csendes. Természetesen ekkor már nem a gazdaságosság kerül előtérbe. Persze erre csak Németország néhány autópályáján volt lehetőség. A 130-as temponál nagy a csend, és a nyugalom a kocsiban.
A benzinmotor csak nagyon lassú tempóban nem kapcsol be, ilyenkor a Camry gumijának hangját lehet csak hallani, teljesen hangtalan. Az elektromotor amikor az akkuk engedik, besegít a benzinmotornak, így a benzinfogyasztását lényegesen csökkenti.

Két dolog nem tetszett: Nincs xenon, és nem is lehet ezzel rendelni, valamint a baloldali külső tükör nem kicsinyít, emiatt ezen az oldalon nagy a holttér.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki megtudja magának engedni ennek a technológiának a megvásárlását. Az ára kb. egy Prius árának felel meg, de a mérete a Passatnál is nagyobb.

Egyedül a csomagtartója nem túl nagy, de azért egy négytagú család nyaralásához szükséges csomagok szűkösen, de elférnek.

A teszt engem mindenképpen meggyőzött, és remélem sikerül megvásárolnom, de a magasabb felszereltséggel, ami már JBL 8 hangszórós, CD váltós HIFI-t, könnyűfémfelnit, elektromos tetőablakot, DVD-s navigációt, bluetooth kihangosítót, valamint bőrbelsőt is tartalmaz.

A szervizeléssel nincs gond, a magyar szervízek minden további nélkül vállalják szükség esetén a szervizelést. Mivel a Toyota nagyon megbízható, úgy gondolom, hogy ezzel nem lesz gond.

- Semmi sem romlott el.

Nem kellett szerelőhöz vinni