Családi sedan
2009-ben határoztuk el, hogy családunk tartalék pénzén először az életben esetleg új autót veszünk. Rövid körülnézés után a kapuvári Suzuki kereskedésben sok használt 1,5-2 milliós autó megtekintése után R. Imre értékesítő az új modelleket is megmutatta, majd egy akcióra is felhívta figyelmünket: 515 ezer Ft kedvezménnyel árulják az 1,6 literes benzines, klímás, 2 légzsákos, ABS-es, 515 liter csomagterű SX4 Sedant, amelyet egy rövidebb próbaútra is elvihettünk. (maga az AUTÓ volt az addig használt, egyébként egyre betegesebb Skoda 120 L-hez képest.) Meggyőzött minket, 3,2 millióért talán soha nem veszünk új autót, és ekkorát. Azóta is hibátlanul teljesít, és országúti (90 és váltogatva lakott terület) fogyasztása kifejezetten jó: nyáron klímával 4 személlyel és csomaggal 5,7-6,2, bár autópályán 130-cal közlekedve a rövid 5-ös sebesség miatt ez felmegy 6,8-7,2-re. Nagyobb fogyasztást nem tudtunk vele produkálni. Egyetlen hátránya az A oszlop, aki nem szokta meg annak tényleg veszélyforrás: kitakar akár komplett kereszteződéseket, gyalogosokat, muszály előre hajolni a körforgalmak gyalogosátkelőinél. A parkolás tolatva pedig nagy gyakorlatot igényel, a kilátás hátrafelé csak olyan mint bármely nagy seggű autónál. Kapott is emiatt egy sajátos tolatókamera rendszert (szerepelt már a Totalcar egy témájában). Ezen kívül lett bele: ködlámpa előre, welcome home-leaving home funkció (saját tervű), csomagtér-nyitó (gombbal), valamint egy trükkös indításnehezítőt, hozzá egy motortérzárót. Eddig összességében elégedettek vagyunk vele, de nem is várna az ember mást egy ilyen fiatal autótól. A csomagtere nagy, ha pörgetjük akkor húz (jelleggörbéje ilyen), ehhez képest nem zabál. A felfüggesztésre ha pozitívumként mondunk valamit akkor az "sportos", de egyébként magyar utakon kemény. Összességében azt hozta, amit vártunk (először az életben): egy jól pakolható, családi autót, aminek új az illata is. Most már a mi autónk is Suzuki.
- 1 csavar a bal visszapillantó tükörnél. A gyár visszahívta, kicserélte.
Suzuki Kapuvár
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2009 |